De vlaamse fuchsia vrienden
Image default
Home / Gardening

Wat is rozemarijn?

Rozemarijn een heester die mooi groen blijft. 

Rozemarijn is een plant die behoort tot de groep vaste en winterharde planten. Deze plant of heester blijft heel het jaar door mooi groen. Rozemarijn zaden komt van oorsprong onder andere uit Zuid- Europa. Maar op Nederlandse bodem doet de rozemarijn het ook heel goed. Er zijn een aantal maanden in het jaar waarop de rozemarijn rijkelijk gaat bloeien. Dat zijn de maanden april, mei en juni. Dan krijgt deze plant of heester prachtige blauw paarsachtige bloemen. Het is ook heel goed mogelijk dat de rozemarijn (in plaats van de blauw paarsachtige bloemen) witte bloemen krijgt. Daarnaast is rozemarijn ook een plant die ervoor zorgt dat insecten op afstand blijven. Een ideale plant om bijvoorbeeld bij je terras neer te zetten. 

Rozemarijn heeft van zichzelf best een sterke smaak 

Rozemarijn kun je heel goed gebruiken in de keuken. Je kunt het gebruiken bij allerlei gerechten. Toch moet je even opletten bij het gebruik ervan. Rozemarijn is een kruid dat van zichzelf best een sterke smaak heeft. Dat past niet in ieder gerecht. Rozemarijn kan overigens wel heel goed bij een stukje wild of rood vlees. De combinatie van vlees en rozemarijn maakt dit gerecht nog lekkerder. Daarnaast kun je rozemarijn ook heel goed gebruiken in salades en sauzen. 

Rozemarijn zorgt ook voor een heerlijke geur in de badkamer 

De geur van rozemarijn kom je ook tegen in allerlei douche en bad producten. Dit komt omdat rozemarijn van zichzelf al een heerlijk aroma of geur verspreid. Daarom is rozemarijn uitermate geschikt als toevoeging in allerlei bad en douche producten. Eigenlijk is rozemarijn een heel veelzijdige plant of heester is. Want deze plant heeft ook een gunstig effect op onze gezondheid. Het stimuleert de bloedsomloop. Heb je een te lage bloeddruk? Dan kan rozemarijn je wellicht helpen om je bloedruk wat te verhogen.

Gerelateerde artikelen

Meeste gemaakte fouten bij het kopen van een boxspring

Laat meteen vloerverwarming aanleggen bij uw houtlook tegels

Administratie uitbesteden