De vlaamse fuchsia vrienden
Image default
Home / Gardening

5 Tips Om Uw Nieuwe Kantoor Samen Te Stellen

Het maakt niet uit waar u nou werkt, thuis of op kantoor in een bedrijfsverzamelgebouw. Na een aantal jaar trouwe dienst dient het meubilair vervangen te worden. Een mooi moment op uw werkplek de nodige upgrade te geven. Maar waar moet u op letten bij het uitkiezen van nieuw kantoormeubilair? En welke factoren dragen bij aan een gezonde omgeving om uw werk te verrichten? Lees het in deze blog post!

De nieuwe standaard: Alles ergonomisch

U kan er niet meer omheen. Waar vroeger nog wel eens een oogje toegeknepen werd als het ging om goedkope bureaustoelen en werktafels is het niet meer van deze tijd om niet-ergonomische meubels aan te schaffen. 

De plaatsing van ergonomisch verantwoorde kantoormeubels is bij aanschaf iets kostbaarder maar op lange termijn verdient het zichzelf in veelvoud terug. Door te werken op ergonomische meubels verminderd de kans op lichamelijke klachten tijdens werktijd aanzienlijk. Daardoor bent u stukken productiever en heeft u veel minder last van uitval door ziekte. 

Vierkante vormen eruit!

Uit onderzoek blijkt dat vierkante vormen niet de beste keus zijn om ontspannen aan het werk te gaan. Ronde vormen zouden een ontspannende werking op uw gestel hebben waardoor u uw werk beter kan doen. Denk hierbij aan bureaus met afgeronde hoeken.

Minder is meer. De nieuwe trend.

Sommige spullen heeft u nou eenmaal nodig om uw werk goed te kunnen doen maar denk eens na over de overige zaken. Heeft u die drie verschillende pennenbakken echt nodig? En kunnen die oude documenten niet in de prullenbak? Door minder spullen in uw kantoor te hebben heeft u minder last van afleiding en kan u meer productieve tijd aan uw werk besteden. 

Meer licht in de winter, minder in de zomer.

De hoeveelheid licht die we per dag binnen krijgen is te weinig blijkt uit gezondheidsonderzoek. Dat komt doordat we gemiddeld het grootste deel van de tijd binnen zijn. We vangen te weinig natuurlijk daglicht op waardoor we te maken kunnen krijgen met negatieve gevolgen zoals neerslachtigheid, slaapstoornissen en zelfs depressies. Zorg er dus voor dat u in de winter voldoende daglicht opvangt. Bijvoorbeeld door dichter bij de ramen te gaan zitten met uw bureau. In de zomer kan het door de temperatuur dan weer wenselijk zijn om wat verder van het raam weg te zitten zodat u niet de gehele dag in de felle zon zit te werken. 

Groen zal u goed doen

Planten en bloemen kunnen zeer positieve effecten hebben op uw welbevinden. Zo nemen planten onzuivere lucht op en stoten ze gezonde lucht weer uit zodat u deze weer kan inademen. Door gezonde lucht in uw kantoor te hebben zal niet alleen het welbevinden van u of uw personeel verbeteren maar ook de productiviteit zal stijven. Investeer dus in een aantal planten die bij de nieuwe ruimte passen. 

Los van de ruimte: Denk ook aan uzelf

We hebben het constant over de ruimte die u opnieuw gaat inrichten maar denk ook eens aan uzelf of uw medewerkers. Neem op tijd pauze en zorg voor echte afleiding. Blijf niet op uw werkplek zitten als u pauze heeft maar ga even de deur uit. Ook in de winter is een blokje om geen slecht idee, zo vangt u nog wat extra van dat broodnodige daglicht op!

Gerelateerde artikelen

Kies voor kwaliteit bij het kopen van een schutting met betonpalen

Hoeslaken afstemmen om dekbedovertrek of andersom

Marketing trends