De vlaamse fuchsia vrienden
Image default
Vakantie

De 5 beste stranden om te bezoeken op Ibiza tijdens je volgende vakantie

Ibiza is een eiland van Spanje en is voornamelijk bekend om zijn nachtleven en feesten. Veel toeristen komen naar Ibiza om te feesten maar het is ook een prachtig eiland om te ontdekken en bezit enkele van de mooiste stranden ter wereld.

Het hebben van een huurauto is zeer handig op Ibiza, ook al omdat je waarschijnlijk met een vliegtuig naar hier reist. Gelukkig kan je gemakkelijk een auto huren op Ibiza. Er zijn veel autoverhuurbedrijven die autoverhuurdiensten aanbieden. Door eerste de autoverhuurdiensten te vergelijken zal je de goedkoopste huurauto’s vinden, lees hier meer over autoverhuur: https://www.autospanje.nl/. Huur nooit een auto zonder eerst de prijzen te vergelijken.

Bezoek deze 5 stranden op Ibiza voor een onvergetelijke ervaring

Er zijn veel mooie stranden op Ibiza, maar wij gaan de 5 beste stranden hieronder bespreken.

Cala Salada

Cala Salada bevindt zich in het noorden van Ibiza, in de buurt van San Antonio. Het strand is aan de ene kant omringt met heuvels die begroeid zijn met dennenbomen en aan de andere kant ligt het kristalheldere water van de Middellandse Zee.  De golven zijn hier niet erg hoog en het water is ondiep, waardoor men in Cala Salada heerlijk kan zwemmen.

Deze baai is met name geliefd bij de inwoners zelf en bij privé-bootbezitters. Ook lopen hier paadjes die ideaal zijn om door dit stukje ongerepte natuur te wandelen. Een prachtige baai om te snorkelen en te genieten van een stukje ongerept Ibiza.

Benirras

Benirras ligt in het noorden van Ibiza in de buurt van San Miguel. Benirras is bekend om zijn prachtige rotsachtige heuvels in de nabijheid van het strand. Aangezien het water helder en ondiep is het hier heerlijk om te snorkelen.

Bovendien kan je hier prachtig zeilen of met een motorboot varen of je kan na een dagje zonnebaden onder een gehuurde parasol, genieten van de adembenemende zonsondergang met je familie of geliefden. ’s Nachts kan je luisteren naar de traditionele muziek van Ibiza die gezongen wordt door de lokale bevolking.

Cala Conta

Cala Conta is gelegen in de buurt van San Antonio en in plaats van één enkel strand is Cala Conta een mengeling van 3 verschillende stranden. Cala Conta staat bekend om zijn kristalheldere kalme turquoise water en is ideaal voor mensen die met hun gezin een strand willen bezoeken.

Cala Conta heeft ook meerdere eilanden die je kan bezoeken en waar je kan gaan duiken. Het is hier heerlijk om te zwemmen en er zijn vele restaurants van waaruit je de prachtige zonsondergang en de boten kan bekijken.

Cala Olivera

Cala Olivera is minder gekend onder de toeristen dus je vindt hier voornamelijk de lokale bevolking. Het strand is gelegen in de buurt van Cala Ilonga en afgeschermd door rotsen.

Je kan in Cala Olivera een boot huren en de zee verkennen of als je nog avontuurlijker bent, kan je gaan rotsklimmen. Er zijn enkele restaurants in de buurt van Cala Olivera die unieke gerechten met zeevruchten serveren.

Las Salinas

Las Salinas ligt in het zuidelijke deel van Ibiza dichtbij Ibiza-stad. Op dit strand vind je verschillende faciliteiten zoals toprestaurants en massagesalons. Ook kan je hier verschillende watersporten beoefenen, zoals kajakken, waterfietsen, zeilen, surfen of duiken.

Er zijn eveneens vele bars en clubs waar je tot in de vroege uurtjes kan feesten op de beats van het eiland.

Conclusie

Als je ooit in Ibiza bent en wilt genieten van de stranden en het ondiepe turquoise water, bezoek dan zeker de hierboven vermelde stranden.

https://www.autospanje.nl/

Gerelateerde artikelen

Goedkope vakantie all inclusive

Redenen om een vakantiehuis in de Ardennen te huren