De vlaamse fuchsia vrienden
Image default
Home / Gardening

Douglas hout

Douglas hout is een houtsoort afkomstig van de Douglasspar en groeit in Noordwest Europa. Oorspronkelijk komt deze houtsoort uit het Noord-Amerika, waar hij Oregon Pine wordt genoemd en een hoogte kan bereiken van 90 meter. De Douglasspar is daarna aangeplant in Europa, Nieuw-Zeeland en Australië. Dit hout is echter niet vergelijkbaar met de oorspronkelijke Oregon Pine, maar levert wel duurzaam en hoogwaardig hout op. Door deze positieve eigenschappen is deze houtsoort zeer breed toepasbaar.

Duurzaamheid

De Douglas houtsoort valt onder duurzaamheidsklasse 3, dit komt doordat deze houtsoort van zichzelf een hoge duurzaamheid heeft. Het is dan ook een milieuvriendelijk alternatief van bijvoorbeeld Vurenhout. Daarnaast is Douglas hout ook nog eens veel mooier. Doordat Douglas hout in klasse 3 valt, betekent het dat deze houtsoort wel 10 tot 15 jaar mee kan gaan.

Eigenschappen

Het kernhout van de Douglas is roodbruin, en het spinthout geel. Wanneer Douglas hout niet behandeld wordt zal het na enige tijd verkleuren naar een blauw grijze tint. Om dit te voorkomen is het verstandig het hout te behandelen met een beits, zo behoud je de mooie warme uitstraling. Douglas hout is van zichzelf wel een houtsoort die sneller verkleurt ten opzichte van andere houtsoorten, toch is dit geen nadeel. Deze verkleuring zorgt niet voor een verminderde kwaliteit, en is kenmerkend voor de uitstraling van Douglas hout.

Toepassing

Douglas hout is vooral geschikt voor vlonders en schuttingen, maar ook binnen goed bruikbaar. Denk bijvoorbeeld aan plafonds of vloeren. Het hout heeft een behoorlijke sterkte van zichzelf en is daarom geschikt voor veel toepassingen.

Bestellen

In de webshop van Hardhout Discount vindt u verschillende producten gemaakt van Douglas hout. Wanneer u voor 12:00 bestelt heeft u uw bestelling de volgende dag in huis, en wanneer u voor meer dan €900 bestelt, bezorgen wij deze gratis! Wij bieden een online laagste prijs garantie, dat betekent dat wanneer u elders hetzelfde product voor een lagere prijs vindt, wij onze prijs daar aan aanpassen.

https://www.hardhoutdiscount.nl/

Gerelateerde artikelen

Sierpoort of tuinpoort

Je thuis beschermen

Parketschuurspecialist geeft u deskundig advies