De vlaamse fuchsia vrienden
Image default
Home / Gardening

Waarom we nooit zin hebben om dingen te doen

Het is voor iedereen herkenbaar: je moet boodschappen halen maar je hebt echt totaal geen zin om naar de winkel te gaan. Een gevoel diep van binnen houdt je tegen, maar toch is het belangrijk: anders heb je geen eten. Ondanks dat iets heel belangrijk kan zijn, is het vaak zo dat ons lichaam ons verzet tegen het gene dat we moeten doen, al is het al zoiets simpels als een raamkozijn kopen. Raamkozijnen kopen kost niet veel werk of moeite, meestal kan je dit via internet doen, maar toch heb je echt geen zin om dit allemaal te doen.

Dit gevoel heeft ook een beetje te maken met uitstelgedrag. Mensen stellen klusjes uit om het gevoel uit te stellen, want niemand wilt dat ugh gevoel voelen die we allemaal weleens meemaken. En meestal betekent het uitstellen van iets tijd nood, waardoor je er ook nog eens stress bijhebt.

Maar waarom voelen we ons eigenlijk zo? Persoonlijk denk ik dat het de reden is dat je liever iets doet wat simpel is en leuk is. Studeren is nooit leuk, maar een avondje gamen is altijd wel leuk. Je brein maakt niet genoeg dopamine aan tijdens het studeren, omdat het moet, niet omdat je het zelf wilt.

De reden is dus eigenlijk heel erg simpel, maar we zijn hier natuurlijk ook voor een oplossing, anders had je niet zo ver doorgelezen. De oplossing kan heel erg moeilijk zijn, en verschilt per persoon. Mijn advies is om per dag te kijken wat je allemaal moet doen. De kleine klusjes doe je in de ochtend, zodat je dat alvast gehad hebt. Als je geen zin hebt om van de bank af te komen, tel je tot vijf, en zonder na te denken sta je dan op en doe je het klusje. Soms moet je je gedachtes uitzetten.

 

 

http://directeenkozijn.nl

Gerelateerde artikelen

Meer dan alleen houten vloeren in Breda

Verzekerd van maatwerk bij zinken dakbedekking in Gouda en omgeving

Intercomsystemen zijn enorm in opkomst