De vlaamse fuchsia vrienden
Image default
Marketing

Wat kost online marketing?

Dit is een hele goede vraag en in dit artikel gaan we het hebben over de kosten voor zoekmachine marketing en social media beheer uitbesteden.

Wat kost zoekmachine marketing?

Zoekmachine marketing is de manier om je hoger in google te ranken met je website. Je kan dit op twee manieren doen en dat is door te adverteren op google (SEA- Search engine Advertising) of door je website te optimaliseren, zodat deze sneller organisch naar voren komt (SEO – Search engine optimalisation). Beide hebben zo zijn voor en nadelen.  

Zo kan je met SEA heel snel gevonden worden, alleen is dit vaak duur en SEO is in het begin duur, daarna niet meer en heeft veel tijd nodig. Wat dan wel een voordeel is aan SEO is dat je altijd alle bezoekers kan ontvangen en met SEA werk je met een budget. Je betaald per bezoeker een bedrag en is je budget op dan sta je er ook niet meer!

Al met al hebben bij dus zo zijn voordelen en nadelen. De prijs is afhankelijk van de concurrentie in je branche en of je het zelf gaat doen of dat je het uitbesteed aan een marketing bedrijf.

Waarom zoekmachine marketing uitbesteden?

Er zijn een aantal bedrijven die roepen; je moet je online marketing niet uitbesteden en je kan het beter gewoon in huis houden! Als je er zelf genoeg kennis voor of het vermogen hebt om hiervoor personeel voor aan te nemen; ja dan zeg ik zeker doen! Maar dat is dus het probleem vaak is de kennis nog het vermogen er niet om een volledige marketingafdeling te runnen. En dan is het uitbesteden van je zoekmachine marketing helemaal geen slecht idee!

Social Media beheer

Social media is een belangrijk onderdeel van online marketing. Je zorgt namelijk voor naamsbekendheid en bereikt veel nieuwe en bestaande klanten via de sociale media kanalen. Social media wereld veranderd veel en je moet er veel tijd in steken als je er ook echt wat mee wilt bereiken. Dat is dan ook de reden dat veel bedrijven het aanbieden om je social media beheer uit handen te nemen. Zij weten wat er speelt in social media land en kunnen hier ook goed op inspelen.

Wat kost het om social media beheer uit te besteden?

Maar wat zijn nou de kosten van het uitbesteden van social media beheer? De kosten kan je zelf zo gek maken als je wilt. Dan moet je denken dat het gaat om bedragen tussen de € 140,- t/m de € 10.000,- per maand. Je kan er namelijk voor kiezen om alleen berichten organisch te laten plaatsen of ook te adverteren, je kan kiezen voor 1 bericht per week of 4 berichten per week, je kan een advertentiebudget van € 80,- per maand gebruiken of een advertentiebudget van € 400,- en als laatste je kan met één advertentie werken of twee of drie. Je kan het dus echt zo gek maken als je zelf wilt. En uiteraard zal je ook merken hoe meer je investeert hoe eerder jij je doelen gaat behalen, maar het moet ook zeker betaalbaar zijn voor jou en je onderneming!

 

 

 

https://allinone-media.nl/