De vlaamse fuchsia vrienden
Image default
Home / Gardening

Hoe meubels het juiste decor vormen in de wintertuin

Ben je van plan om je huis uit te breiden met een serre? Wij laten je zien welke tuinmeubelen geschikt zijn voor de serre en hoe je je serre een zeer persoonlijke toets kunt geven met tuinmeubelen en een tuinset lounge.

Hoe je je serre vorm te geven: tuinset lounge

Niet alle serres zijn hetzelfde. Net als bij je woning kun je bij de inrichting van je serre verschillende materialen en vormen gebruiken om je eigen individuele stijl te creëren. De wintertuin kan worden aangepast als zij-uitbreiding, hoek of hoek ten opzichte van het huis. Daarnaast zijn er verschillende dakvormen. De vorm en hoogte van het dak is afhankelijk van de stijl van je huis en waar je de serre wilt installeren. Houd er rekening mee dat een hogere serre ook moeilijker bereikbaar en dus minder gemakkelijk schoon te maken is.

In alle gevallen is het aan te raden om een luifel in de wintertuin te plaatsen. Afhankelijk van de stand van de zon kan het nodig zijn om het dak en de zijdelen van het dak te beschermen tegen licht. Zo kan de wintertuin zo worden ingericht dat deze het hele jaar door voor een aangenaam ruimteklimaat zorgt.

Welke materialen zijn geschikt voor de inrichting van de serre?

In tegenstelling tot de terrasinrichting heb je bij de inrichting van je serre ook de mogelijkheid om een vloerbedekking te gebruiken die geschikt is voor het interieur.

Dit is echter alleen het geval als er een goede ondervloer is. Vooral als je een koude serre hebt, moet je een robuuste vloer gebruiken. De reden hiervoor is het functionele gebruik van de serre – de vloer staat hier veel meer onder druk. Tegels en PVC zijn bijzonder duurzaam en verkleuren niet. Als je geen vloerplaat onder je serre hebt, val dan terug op terrasplanken.

Als je een warme serre hebt, kun je dezelfde vloeren gebruiken voor binnen. Houten vloeren maken de kamer zeer comfortabel.

Aluminium, hout of kunststof zijn geschikte materialen voor het frame van de serre. Afhankelijk van het materiaal dat je kiest, zijn er verschillende voor- en nadelen die je zorgvuldig moet afwegen.

 

Gerelateerde artikelen

Een eigen huis

Waarom we nooit zin hebben om dingen te doen

Gas licht hoge kosten voorkomen