De vlaamse fuchsia vrienden
Image default
Sport

Welke sportprijs kies jij voor jouw toernooi?

Bij een voetbaltoernooi reik je andere prijzen uit dan bij een judowedstrijd. En voor ruiterconcoursen kun je een andere trofee winnen dan bij competitiewinst in het hockeyseizoen. Er zijn bijna net zoveel verschillende sportprijzen als er sporten zijn. Dus hoe kies je de sportprijzen die het beste bij jouw evenement passen?

Wanneer kies je voor een bokaal of een sportbeker?

Een sportbeker is een prijs die vaak wordt uitgereikt bij een wedstrijd met een 1, 2, 3 prijsuitreiking. Veel sportbekers zijn in dezelfde stijl of serie te bestellen in brons, zilver en goud. Omdat je bij dit type wedstrijden maar drie prijzen uit hoeft te reiken, kun je vaak wat meer geld uitgeven aan de individuele prijzen. Je hebt de keuze uit verschillende stijlen, waarvan de bokaal de meest populaire is. Een bokaal heeft een kelk-vorm en heeft meestal grote oren. Ook sport specifieke sportbekers worden vaak uitgereikt. Een beker voor voetbal of een hockey cup bijvoorbeeld.

Wanneer kies je voor een medaille?

Een medaille kun je ook uitreiken wanneer je een 1, 2, 3 systeem hanteert. Maar je ziet een gouden medaille ook vaak terug als deelnameprijs voor het meedoen. Medailles zijn relatief goedkoop en makkelijk in grote oplagen in te kopen. Bij de juiste leverancier heb je bovendien de keuze uit verschillende linten en afbeeldingen en kun je een persoonlijke boodschap op de achterkant af laten drukken.

Andere opties voor sportprijzen

Bij het kiezen van sportprijzen ben je niet uitsluitend aangewezen op medailles en sportbekers, hoewel dit wel verreweg de meest uitgereikte sportprijzen zijn. bij voetbalcompetities is bijvoorbeeld ook de kampioensschaal erg populair. En ook deze kan volledig gepersonaliseerd worden met een eigen afbeelding en tekstboodschap. Bij prijzen om iemand te eren, bijvoorbeeld bij het beëindigen van een succesvolle sportcarrière wordt er vaak gekozen voor een glazen award, die er net even wat prestigieuzer uitziet.