De vlaamse fuchsia vrienden
Image default
Dieren

Wat kan jij doen als je je verveelt?

Je hebt het vast al wel eens meegemaakt dat je denkt, goh wat zal ik nou eens gaan doen? Iedereen maakt dit wel eens mee en zeker in deze rare tijden. Als we ons vervelen gaan we vaak piekeren en heel veel nadenken. Voor de een zal dit goed werken maar voor andere werkt dit juist aafrechts. Door veel te piekeren kan je je wel is somber gaan voelen en dat willen we juist niet hebben! Door voor jezelf een lijstje te maken met wat je allemaal nog wilt doen zal je je ongetwijfeld niet gaan vervelen!

Je tijd nuttig besteden

Ga lekker onder een dekentje op de bank zitten, maak een wandeling in het park of doe een grote schoonmaak. Dat, terwijl je nieuwe kennis opdoet of luistert naar leuke verhalen van toffe podcasts. Podcasts zijn helemaal hot en trending en op verschillende streamingsdiensten val je er bijna over. Tekenen of schilderen is niet alleen voor kleine kinderen! Want tekenen is niet alleen goed voor je visueel vermogen, maar ook voor je hersenen. Of je je nou verveelt, zelfgemaakte kunst op de muur wilt hangen of een origineel cadeautje wil maken: tekenen is goed voor ieder mens. Boeken doen het ook áltijd goed als je even niet meer weet wat je moet doen. Leg die telefoon eens aan de kant en verdiep je in een goed boek. Of je nou voor een spannende thriller gaat of toch kiest voor een boek over zelfontwikkeling of ondernemen. En wat dacht je ervan om even een lekkere wandeling met je hondje te maken? Ook al is het al donker buiten. Doe je hond zijn hondenlampje om en dan kan je ook ’s avonds een lekkere wandeling maken. Dit is niet alleen goed voor jou maar je hondje zal er ongetwijfeld ook erg blij van worden!

Jezelf thuis vermaken

Helaas zitten we momenteel in de winter en dit betekent dan ook gelijk dat het niet altijd lekker en mogelijk is om iets in de buitenlucht te doen. Als het stort regent is het te begrijpen dat je niet zit te wachten op lange boswandelingen met je hond. Dan is het een idee om eens je yoga matje erbij te pakken en thuis lekker gaat sporten. Er staan talloze filmpjes op YouTube met heel wat oefeningen die jij thuis gewoon kan doen zonder gewichten. Maar het kan ook echt geen kwaad om af en toe even heerlijk een filmpje op Netflix aan te zetten en even tot rust te komen!