De vlaamse fuchsia vrienden
Image default
Home / Gardening

Schilderen: je eigen stijl vinden

Als je zoals mij bent, heb je je zelf echt proberen te ontdekken tijdens de quarantaine. Zo heb je misschien een aantal nieuwe hobby’s gestart die je bezig houden, in plaats van de hele dag op de bank te zitten en onproductief Netflix te kijken. Zo heb je misschien een nieuwe baan gestart, die je of op afstand kan doen, of met de juiste corona maatregelen, gewoon kan blijven doen nog. Misschien heb je wel vijftig boeken gelezen, of heb je een abonnement genomen op het tijdschrift dat jij te gek is. Misschien ben je terug gegaan naar je jeugd, en heb je je lego pakketten weer tevoorschijn gehaald. Of, misschien ben je wel begonnen met schilderen, en dat is waar dit artikel over gaat. Schilderen kan iedereen. Je koopt een kwast, je koopt een doek, en je moet even wat verf bestellen. Zodra je al je spullen hebt, is het heel makkelijk om iets op het doek te zetten. Maar wat als je een hele eigen stijl wilt creëren, maar totaal geen inspiratie hebt? Staat het doek wat je hebt gekocht al dagen leeg, omdat je nog steeds niet zeker weet wat je er op wilt zetten? Dan ben je aan het juiste adres, want als je wilt leren om een eigen stijl te vinden, moet je alleen maar een paar stappen volgen.

Stap 1 is om de stijlen die al bestaan te bestuderen. Maak wat tekeningen die deze stijlen hebben, en kijk er dan naar. Waar ben je goed in, en waar ben je minder goed in? Nog belangrijker, welke stijl vindt je leuk om te tekenen en leuk om naar te kijken? Als je weet waar ongeveer je favoriete stijl ligt, is het makkelijker om een richting te kiezen voor je stijl.

Stap 2 is om iets te doen buiten je comfort zone. Heb je bijvoorbeeld nooit met pastelkleuren verf gewerkt? Hoog tijd om een schilderij te maken met deze kleuren en hoog tijd voor het verf bestellen. Heb je altijd al realistisch getekend maar wil je iets nieuws? Misschien kan je dan proberen om voor een keer een cartoon stijl aan te nemen, Amerikaans, of Japans.

 

 

 

 

 

 

http://moosefarg.nl

Gerelateerde artikelen

Duiven op het dak bestrijden

Cedge industriële salontafel

Zonnescreens voor binnenshuis in uw woning nabij Leiden