De vlaamse fuchsia vrienden
Image default
Banen en opleidingen

Facebook en Vindazo richten zich op vacaturemarkt

 Facebook gaat zich evenals LinkedIn op de wervingsmarkt richten. LinkedIn is sinds jaren een veel gebruikt sociale mediakanaal door personeelswervers en nu gaat Facebook binnenkort ook verschillende mogelijkheden verlenen aan wervers. De afgelopen nacht werden de eerste tekenen hiervan duidelijk.

In een artikel van Techcrunch laat Facebook de eerste beelden zien met de keuze om “Jobs” aan een bedrijfspagina op Facebook te zetten. Zo kunt u met uw eigen bedrijfspagina weldra openstaande werkaanbiedingen plaatsen en in verbinding staan met potentiele sollicitanten.

Facebook certificeert dat het daadwerkelijk test met wervingsmogelijkheden op zijn platform: “Baserende op de handelwijze die we op Facebook hebben waargenomen, waar veel kleine bedrijven hun werkaanbiedingen op hun bedrijfspagina plaatsen, voeren we een experiment uit voor paginabeheerders om vacatures te posten en sollicitaties van gegadigden te ontvangen.”

 

Facebook beschikt al een poos over Marketplace; een platform waar bezoekers tweedehands spullen te koop aan kunnen bieden. Een soortgelijke functie gericht op het aanbod van banen kon natuurlijk niet achterblijven.

 

Vindazo automatiseerde het publicatieproces op Facebook. Hun werkaanbiedingen worden op velerlei manieren op Facebook gedistribueerd; via bijbehorende pagina`s, door middel van advertenties op Instagram en via netwerken van partners.

 

Plaatsen van vacatures op Facebook bedoeld voor MKB

Vooral midden- en kleinbedrijven zijn met hun bedrijfspagina doorgaans actief op Facebook. Vandaar dat Facebook zich voornamelijk zal richten op MKB. Als MKB-bedrijf kunt op deze manier openstaande werkaanbiedingen plaatsen die getoond zullen worden op uw bedrijfspagina. Daarnaast zullen bezoekers deze vacatures zien in hun overzicht op Facebook. Door middel van een “Solliciteer” knop, kunnen geïnteresseerden direct reageren, waarna u de mogelijkheid heeft om contact op te nemen via Facebook Messenger.

 

Nu bezoekers van Facebook vaak persoonlijke informatie, zoals werk, woonplaats en opleiding, melden in hun profiel, is er de gelegenheid om gericht af te stemmen op uw publiek.

Het aanbieden van advertenties via Facebook is waar het bij dit populaire platform om draait. We nemen aan dat het aanbieden van “betaalde” advertenties niet lang zal uitblijven.

Vindazo services om werknemers te zoeken. 

Personeel vinden, ATS – Multiposter, Rekruteringsproces automation, CV parsing

 

https://www.dergatsjev.be/search/label/HR

Gerelateerde artikelen

Hoe ik e-mailzoekextensies heb getest

Barman

Administratief-assistant vacatures