De vlaamse fuchsia vrienden
Image default
Home / Gardening

Intercomsystemen zijn enorm in opkomst

Er worden steeds meer maatregelen genomen om de veiligheid van bewoners te garanderen. Vooral in grotere complexen en bedrijfspanden zien we intercom systemen terug. Maar ook bij grote huizen wordt dit vaak aangeschaft. Waarom mensen dit doen, wordt in dit artikel uitgebreid toegelicht. Er zijn daarnaast verouderde en nieuwere soorten intercoms, die ieder op een andere manier beveiligen. Deze komen allemaal met verschillende aspecten die erg interessant voor u kunnen zijn. Gelooft u het wel en wilt u met eigen ogen gaan bekijken welke intercomsystemen allemaal goed voor uw pand kunnen zijn? Kies voor een van de vele (Dahua) systemen bij Arend Beveiliging!

Het doel van een intercom systeem

Veiligheid garanderen is wat een intercom als nut heeft. Dit kan het echter niet op zich. Het heeft altijd ondersteunende beveiliging zoals goede sloten en alarmsystemen nodig om zijn waarde te behouden. Intercomsystemen dienen namelijk voornamelijk om identiteit te controleren bij het ontvangen van nieuwe bezoekers. Dit kan gedaan worden met de wat ouderwetsere audio variant, maar ook met beeldmateriaal. Beiden kunnen überhaupt in een nieuw jasje gestoken worden, omdat er tegenwoordig vaak een link van audio of beeld gemaakt kan worden met een mobiel apparaat. Zo kan u, ongeacht de keuze, gegarandeerd de identiteit van de persoon aan uw deur controleren en open doen.

Varianten op intercoms beveiligingssystemen

Audio intercomsystemen hebben als voordeel dat ze wat gunstiger van prijs zijn, al zijn ze ook in moderne varianten te krijgen die zeker nuttig zijn. Ze zijn echter niet zo veilig als de intercoms met beeld, zodat u ziet wie er voor de deur staat. Ze komen in drie varianten:

  • Namenlijst: hierbij is er één bel voor één naam. Dit wordt vooral voor kleinere complexen gebruikt.

  • Toetsencombinatie: bij grotere complexen kan er een toetsencombinatie ingevoerd worden om een link te maken met het juiste appartement.

  • Tablet: een wederzijdse beeldlink kan gemaakt worden wanneer er bij de ingang tevens een touchscreen met beeld beschikbaar is. Dit zal u echter niet vaak tegenkomen omdat het een zeer luxe variant is.

Wilt u graag nog een keer alle intercomsystemen op een rijtje zien en mogelijk advies vragen over wat voor u de ideale intercom beveiliging is? Neem dan contact op met Arend Beveiliging voor vrijblijvende hulp!

 

https://arendbeveiliging.nl/

Gerelateerde artikelen

Ga voor de specialist in zonnescreens nabij Leiden

Een beukenhaag plant u nadat u een advies van de specialist heeft gekregen

De nodige begeleiding tijdens een detox kuur