De vlaamse fuchsia vrienden
Image default
Meubels

Eindelijk, het kan beginnen!

Stel je voor, je hebt een prachtige vrouw of man ontmoet. Jullie wonen al meerdere jaren samen en hebben lief en leed gedeeld. Het is een vertrouwensrelatie geworden waarin jullie elkaar liefhebben, elkaar vertrouwen en daarnaast elkaar alles gunnen. Jullie zijn reeds ingetrokken in een gezinswoning en hebben de betreffende achtertuin voorzien van een geheel nieuwe sfeer. Dit leven is mooi!

Maar natuurlijk wil je voorruit en misschien hebben jullie wel een kinderwens. Deze wens van jullie beide is het meest mooie wat er maar te verzinnen valt. Het is naast de relatie die jullie alreeds hebben, een meerwaarde die zijn weerga niet kent. En na enige tijd is het moment daar, ze is zwanger!

Dit is en blijft het meest gelukzalige moment in jullie leven, het bevestigd jullie liefde voor elkaar en zijn ervan overtuigd dat jullie een gezin worden voor het leven! Natuurlijk wordt er meteen gedacht aan de betreffende kamer voor het kind, de kleur, indeling, want je wilt natuurlijk wel een kamer voor de komende jaren zonder teveel aanpassingen!

Indeling kamer

De gehele indeling van de kamer wordt steeds belangrijker naarmate de tijd vordert, want eenmaal geboren groeit het kind snel en heb je algauw met een peuter te maken!

Natuurlijk hebben jullie in die tijd de gehele kamer voorzien van de bijbehorende kleur, de indeling is zodanig ingericht zodat het klopt, maar dan, misschien wel één van de belangrijkste elementen in een kinderkamer. Het kinderbed moet worden gekozen! De plek waar je kind rust en groeit! En soms zelfs veel sneller dan we zouden willen ☹.

Wat is belangrijk en vooral, wat is het meest veilig en fijne onderkomen van je kind? Sommige mensen kiezen in eerste instantie een klein babybedje. Andere paren kiezen gelijk voor een groot kindjesbed. Een kind groeit namelijk snel, en telkens een groter bed kopen brengt kosten met zich mee. Een zogenoemd meegroeibed kan dan ook een slimme oplossing zijn.

Kinderbed kiezen met deze tips

Wat is een goed kinderbed? Daar is eigenlijk geen eenduidig antwoord op te geven. Dat hangt ervan af wat je wensen zijn. De volgende principes zijn wel belangrijk: Een gevoel van genegenheid en geborgenheid

Zowel overdag als ’s nachts is het van belang dat het kind zich thuis voelt, dat diegene goed kan rusten en/of slapen in zijn/haar kinderbed. Je kleine dient zich geborgen en veilig te voelen. De juiste maat van het bed, maar ook de keuze qua beddengoed en knuffels kunnen hier een belangrijke rol spelen.

Ook belangrijk: veiligheid

Het is eveneens erg belangrijk dat het kind zich niet kan verwonden door middel van het kinderbed zelf.

Gelukkig zijn er veel mogelijkheden die hierbij komen kijken. Zo bestaan er kinderbedden die compleet afgesloten zijn met speciale wanden waardoor het kind zich niet kan verplaatsen, of sterker nog, uit de kamer kan kruipen. Hier zijn prachtige vormen van kinderbedden voor te vinden.

Ze zijn uitgerust met zachte interne bekleding en daarnaast kun je er ook voor kiezen om er een ‘hangsel’ aan te hangen met bijvoorbeeld speeltjes en/of muziek. Op deze manier zal jullie kind zich aan niets kunnen stoten en zelfs plezier kunnen maken met de bijbehorende speel-elementen.

Daarnaast zijn er eveneens kinderbedden vanaf 4 jaar zonder wanden, die een lage constructie hebben, waardoor het kind zich niet kan bezeren. Of wat dacht je van een thema-kinderbed in de vorm van een auto of zijn/haar favoriete actieheld?

Are you inspired? 😊

Kijk gerust eens rond, op het internet zijn er tal van mogelijkheden, eveneens zijn er in de betreffende winkels eveneens genoeg mogelijkheden. Deze winkels zijn voorzien van de meest vakkundige en getrainde medewerkers die weten wat het beste is voor jou kind! Veel geluk en gezondheid toegewenst, het is jullie samen als gezin gegund!

Binnenkort helpen we je verder op weg met een blog over nachtkastjes en speelkleedjes! Stay tuned.