De vlaamse fuchsia vrienden
Image default
Cadeau

Wie zijn speedcubers


In 2018 is de Rubiks kubus weer in opkomst. Er zijn steeds meer jonge mensen die dol zijn op het op hoge snelheid samenstellen van puzzels – speedcubing.

Er is zelfs de World Cube Association (WCA), die jaarlijks de Europese, Aziatische en Wereld Speedcube-kampioenschappen houdt en een officiële beoordeling van de resultaten bijhoudt.

De Fransman Thibaut Jacquelino loste in 2007 voor het eerst de Rubiks kubus op in minder dan 10 seconden – 9,86. In 2008 verbeterde Erik Akkersdijk zijn resultaat met ruim een ​​seconde – 7,08. Het werd een sensatie in de wereld van speedcubing. Het record werd twee jaar vastgehouden, totdat Felix Zemdegs uit Australië de 6.77 kubus verzamelde. Hij leidt nog steeds de wereldranglijst van de speedcube – een ongeslagen (tot nu toe) record van 4,22.
Sinds 2009 worden in Rusland speedcubing-wedstrijden gehouden. Iedereen kan de Rubiks kubus volledig verzamelen door eraan deel te nemen, zelfs als de records nog ver weg zijn. Ze zeggen dat er een unieke sfeer heerst, omdat de Rubiks kubus jonge intellectuelen verenigt van wie je een voorbeeld wilt nemen.

Hoe je Rubiks kubus leert oplossen
U kunt speedcubing leren op speciale cursussen en cirkels of in uw eentje met materiaal van internet. Het zal nuttig zijn om te studeren:

Speedcubing-sites: worldcubeassociation.org, speedcubing.ru, cubingtime.com, speedcubereview.com en anderen.
Speedcubers YouTube-kanalen: Feliks Zemdegs, JRCuber, XTownCuber, Russian Speedcubing enzovoort.
Na het bekijken van de video’s van de assemblagekampioenschappen, zul je je waarschijnlijk afvragen hoe gemakkelijk en snel het is om de Rubiks kubus op te lossen, want kampioenen doen er soms minder dan 5 seconden over. Er zijn verschillende bouwinstructies om u te helpen deze vaardigheid onder de knie te krijgen. Laten we het hebben over de twee meest populaire.

Valery Morozov’s methode
Het wordt ook wel intuïtief genoemd. Om het onder de knie te krijgen, moet je het principe zelf begrijpen en niet veel algoritmen leren.

1. Montage van 8 hoekstukken.

2. Montage van 4 randelementen op de middelste laag.

3. Montage van de overige 8 randen.

4. Installatie van centra op hun plaatsen.

Jessica Friedrich’s methode
Een vereenvoudigde methode die uit 4 stappen bestaat.

1. Montage van het kruis aan de startzijde.

2. Samenstellen van de eerste laag gelijktijdig met de tweede.

3. Oriëntatie van de elementen van de laatste laag.

4. Permutatie in de laatste laag.

Nadat je deze methoden hebt geleerd, kun je de snelste manier kiezen om de Rubiks kubus op te lossen. Als je de montage van de 3 * 3 kubus onder de knie hebt, ga dan verder met moeilijkere puzzels: 4 * 4 en 5 * 5. Maak het moeilijker om je hersenen te blijven trainen en nieuwe doelen te stellen. Nadat je hebt geleerd hoe je de Rubiks kubus moet oplossen, kun je proberen er verschillende patronen op te verzamelen. Dit zijn al moeilijkere taken, omdat ze worden uitgevoerd na het oplossen van de hoofdpuzzel.

 

rubiks kubus

 

https://breinbrekers.be/