De vlaamse fuchsia vrienden
Image default
Home / Gardening

Tuin en Parkmachines online bestellen

Tuin en park machines zijn er in vele soorten en merken. Of het nu om een motormaaier, veegmachine van tielburger, verticuteermachine of versnipperaar gaat de professionele markt voor deze tuin en park producten komt zelfs ook meer naar de consument toe door het gebruik van internet. Voorheen zag je vooral dat er specialistische winkels voor tuin en parkmachines door het hele land gevestigd zijn maar dat er steeds meer online gehandeld wordt. We hebben in het begin vooral de verschillende producten op handelsplatformen als marktplaats gezien maar nu zien we ook dat er steeds meer dealers online een webwinkel met een uitgebreid assortiment komen.

Voordelen online verkoop

Natuurlijk is het voor een dealer logisch dat internet wordt ingezet als een extra verkoopkanaal. De doelgroep kan op deze manier snel en eenvoudig alle informatie doornemen en ook een goede indruk krijgen van het assortiment van de verschillende soorten van machines. Ook is het vaak zo dat wanneer er een dealer in de regio is gevonden er meer informatie door derden over de organisatie wordt opgevraagd om de reputatie van de dealer na te gaan. Kortom belangrijke aandachtspunten om rekening mee te houden. Voordeel voor de consument is dat er een goed vergelijk kan worden gemaakt in de aanschafprijs van de producten als ook mate van service. Het is tegenwoordig niet meer de vraag of je online met je assortiment aanwezig bent maar meer met welk onderscheidend vermogen. Kwaliteit, service en prijs zijn natuurlijke belangrijke aandachtspunten.

Nadelen aankoop via internet

Natuurlijk zijn er ook nadelen verbonden aan de online verkoop van park en tuinmachines. Vaak gaat het hier om producten die op maat geleverd kunnen worden en zeker ook afhankelijk van de toepassing met accessoires kunnen worden uitgerust. In een persoonlijk gesprek is het altijd eenvoudiger om hier antwoorden op te geven en voor een consument is dit vaak niet vanuit een webshop te doorgronden. Kortom het persoonlijke advies is nog steeds belangrijk bij de aankoop van een machine. Ook de prijs alleen zegt niet alles. Sommige producten hebben bijvoorbeeld regulier onderhoud nodig of zullen voor de ingebruikname nog zelfs op professionele manier moeten worden gemonteerd.