De vlaamse fuchsia vrienden
Image default
Home / Gardening

Slaapkamer op zolder? Zó doe je dat!

Heerlijk afgezonderd op de hoogste verdieping. Slapen op zolderkamer is voor de één helemaal niets, maar voor de ander een vurige wens. De inrichting kan echter grote opgave zijn. In veel huizen is de ruimte op zolder niet bepaald groot en hebben veel zolders te maken met schuine wanden. We zorgen daarom voor een aantal tips voor een slaapkamer op zolder.

De ruimte

Meestal is er voldoende loopruimte op zolder. Beoordeel echter wel of de zolder daadwerkelijk veilig is. Een van de belangrijkste onderdelen daarvoor is de trap. Het is belangrijk om voor een vaste trap te zorgen. Gezien de indeling van de zolder is het ook zaak om voor voldoende daglicht en lucht circulatie te zorgen. Dakramen kunnen daarbij een uitstekende oplossing zijn. Bovendien zorgt voldoende daglicht ervoor dat er ook meer ruimte komt op zolder.

De ramen

Zolders hebben vaak een schuin dak. En dus schuine ramen. Maar daar kan gelukkig mee gespeeld worden. Denk onder andere aan raambekleding voor het dakraam. Raambekleding is er tegenwoordig in veel verschillende vormen. Daarnaast heeft ook de verlichting een belangrijke invloed op de ruimte. Zorg vooral niet dat je alleen maar een enkele lamp hebt, maar zorg voor meerdere lampen. Meer lampen is meer sfeer. Zorg daarbij voor bedlampen, maar ook een stalamp. Vaak wordt er nog te vaak gekozen voor één lamp, waardoor de ruimte donker en dof lijkt.

De details

De kleinere details zijn ook belangrijk. Dit kan met verschillende accessoires. Maak ook gebruik van de schuine wanden, door bijvoorbeeld te gaan voor een kastenysteem voor schuine wanden. Die zijn tegenwoordig gewoon verkrijgbaar en spelen handig in op de vorm van de ruimte. Daarnaast kun je ook aan een bedstee denken.  

» Heb jij nog handige tips voor een slaapkamer op zolder? Laat het ons weten door te reageren op dit bericht.

https://www.boxspringfabriek.nl