De vlaamse fuchsia vrienden
Image default
Home / Gardening

Beits; zo breng je het aan!

Om een houten ondergrond een mooie kleur te geven en te beschermen tegen weersinvloeden, is het beitsen van het hout essentieel. Echter heeft beitsen een goede voorbereiding nodig om een mooi eindresultaat te verkrijgen. Na de voorbereiding kan het beitsen beginnen.

In dit artikel zal het aanbrengen van het beits stap voor stap worden uitgelegd, zodat het beitsen een gemakkelijke taak zal zijn.

Voorbereiding

De voorbereiding is essentieel bij het beitsen. Hierbij zijn het reinigen en schuren belangrijke stappen, zodat het eindresultaat naar wens voldoet.

Beitsen

Bij de aanschaf zal de beits geleverd worden in een pot, waarbij de inhoud nog doorgeroerd moet worden. Het beits is verkrijgbaar in transparante en dekkende substantie. In tegenstelling tot de welbekende verf, ook wel lak genoemd, trek het beits gedeeltelijk in het hout. Hierdoor is niet enkel de buitenkant, maar ook de binnenkant van het hout beschermd tegen de weersinvloeden.

Schuren

Schuren vindt plaats gedurende het aanbrengen van de beits. Na de eerste laag is het aan te raden de meubel te schuren met zeer fijn schuurpapier. Na het schuren kan de tweede laag beits worden aangebracht voor het uiterste resultaat. Na het aanbrengen en drogen van de beits kan het afwerken beginnen.

Afwerken

Nadat de tweede laag beits is aangebracht, kunnen de onderdelen, waaronder de handvaten en scharnieren, terug worden geplaatst. Wanneer er geen zijdeglans of speciale meubelverf is gebruikt, is het mogelijk nog een of twee lagen transparante lak aan te brengen om het meubelstuk te beschermen tegen eventuele krassen. Bovendien kan de lak worden afgewerkt met een matte meubellak, voor een matte uitstraling.  

 

http://moosefarg.nl

Gerelateerde artikelen

Een beukenhaag plant u nadat u een advies van de specialist heeft gekregen

Tuin en Parkmachines online bestellen

Ontevreden