De vlaamse fuchsia vrienden
Image default
Home / Gardening

Douchecomfort dankzij een lichaamsdroger

De zorg voor iemand op je dragen is af en toe een lastige taak. Vooral bij ouderen en beperkten zullen aanpassingen zorgen voor gemak. Zo zijn er meerdere hulpmiddelen voor ouderen op de markt gebracht, zoals een traplift en steunhandvaten in de badkamer. Ook douchen is vaak een uitdaging. Het afdrogen met een handdoek kan zorgen voor extra spierspanning en prikkels, waardoor het persoon onrustig kan worden. Dit probleem kan worden verholpen dankzij het gebruik van een lichaamsdroger. De gewoonlijke douche wordt in een handomdraai omgezet in een luxe douche, door het beschikken over een lichaamsdroger.

Werking

De droger kan zowel in verpleeghuizen als instellingen of huizen worden gebruikt, dankzij het kleine systeem. Bovendien kan de droger worden bevestigd in de normale douchecabine. Het bedienen van de lichaamsdroger gaat met de knop die op heuphoogte bevestigd is. Het apparaat blaast warme lucht en kan het lichaam drogen door enkel te blijven staan. Deze uitvinding brengt ouderen en mensen met andere klachten de mogelijkheid een langere tijd op zichzelf te blijven wonen. Maar ook voor personen met een beperkte mobiliteit, huid- of haarproblemen en een lichamelijke handicap kunnen vervelende situaties voorkomen worden door het gebruik van een lichaamsdroger.

Bijdrage aan milieu

De droger is een vervanger voor de traditionele handdoek. De droger gaat het schuren en het maken van moeizame bewegingen tegen. Daarnaast vangt een handdoek bij het afdrogen chemicaliën op, die vervolgens verwijderd zullen worden dankzij wasmachine. Voor deze reiniging is veel wasmiddel en water nodig, dat een toenemend waterverbruik en vervuiling van het oceaan- en zeewater tot gevolg heeft. Zo blijkt de lichaamsdroger niet alleen een investering voor het douchecomfort te zijn, maar ook bijdrage te leveren aan het milieu.

http://lavicta.nl

Gerelateerde artikelen

Iedere stijl keuken vindt u bij keukenspecialist nabij Oisterwijk

Heb jij eigenlijk overlast van muizen?

Problemen die je kunt krijgen van houtworm