De vlaamse fuchsia vrienden
Image default
Home / Gardening

De voordelen van houten tuinmeubelen

Wanneer u nieuwe tuinmeubelen gaat aanschaffen zult u vaak twijfelen tussen kunststof, aluminium en hout. Hieronder leggen wij uit wat de voordelen zijn van houten tuimeubelen.

Allereerst zijn houten tuinmeubelen duurzaam, en wanneer je deze behandelt met een goede lak, beits of olie, kunnen deze enorm lang meegaan. Tevens door behandeling met één van deze producten zorg je ervoor dat je tuinmeubelen niet verkleuren, dit in tegenstelling tot kunststof tuinmeubelen. Daarnaast kan je houten tuinmeubelen zo vaak behandelen als je wil om deze mooi te houden en goed te beschermen. Kunststof meubelen zijn al behandelt en kan je later niet opnieuw behandelen, als ze dus verkleurt zijn blijven ze verkleurt.

Met de tijd mee

Bent u de kleur van uw houten tuinmeubelen ooit zat? Met een andere kleur beits of verf geeft u uw meubelen gemakkelijk een andere kleur. Zo blijft het altijd naar uw smaak en bespaart u geld doordat u geen nieuwe meubelen hoeft aan te schaffen. Tevens is het repareren van houten tuinmeubelen een stuk makkelijker dan bij kunststof tuinmeubelen. Kleine onderdelen zijn namelijk een stuk makkelijker te vervangen.

Onderhoud

Bij aanschaf van houten tuinmeubelen is het verstandig dat je deze vervolgens ook goed onderhoud. Dit doe je door het hout te behandelen met het juiste product, en deze af en toe te reinigen en netjes op te slaan. Voor het behandelen van je meubelen kun je kiezen voor bijvoorbeeld een houtolie. Houtolie gaat vergrijzing van het hout tegen en werkt tevens waterafstotend. Is uw tuinmeubel al vergrijsd? Schoonmaken en vervolgens behandelen met een verf kan de kleur weer opfrissen. Ook zijn er transparante soorten bescherm-verf die je tuinmeubelen beschermen tegen Uv-straling en andere weersinvloeden als vocht. Ook kunt u kiezen voor een impregneer grondverf die uw meubelen beschermt tegen die vervelende groene aanslag.

Al bovenstaande producten zijn te bestellen in onze webshop op https://www.hardhoutdiscount.nl/. Twijfelt u nog en wil u graag advies? Onze medewerkers voorzien u graag van een professioneel advies.

https://www.hardhoutdiscount.nl/