De vlaamse fuchsia vrienden
Image default
Mode en Kleding

De Fjallraven Kanken klassieke rugzak

De tijdloze Fjallraven Kanken Classic rugzak is al tientallen jaren een van de best bewaarde geheimen van Zweden en heeft nu in heel Europa en over de hele wereld aan populariteit gewonnen. Overal waar je kijkt – op reis, op het werk of op school – zie je de Kanken Classic rugzak gebruikt worden voor een breed scala aan doeleinden.

Maar wat is nu precies het verhaal achter de beroemdste rugzak van Fjallraven?

De geschiedenis van Fjallraven gaat helemaal terug tot de jaren 1950, maar de bekende Fjallraven Kanken verscheen voor het eerst op het toneel in 1978 – tot grote vreugde van schoolkinderen in het hele land, maar ook van hun pijnlijke ruggen.

In samenwerking met de Zweedse gids- en padvindersvereniging ontwierp Fjallraven de Kanken Classic-rugzak om het gewicht van schoolboeken en andere benodigdheden effectiever over de rug van de drager te verdelen – en zo de ruggengraat te ontlasten wanneer het aankomt op het dagelijks dragen van zware lasten.

Al bijna veertig jaar staat de Kanken Classic rugzak aan de top van de Zweedse rugzakkenlijst, en sindsdien is er niet veel veranderd. Gemaakt van een zeer duurzaam Vinylon-F materiaal, is de Kanken ontworpen om jaren van slijtage en misbruik te doorstaan. Hij is ook waterbestendig dankzij het materiaal dat begint op te zwellen – en verder vocht tegen te houden – zodra het nat wordt.

Ja, alle Kanken Classic rugzakken hebben hetzelfde ontwerp, maar er is geen tekort aan kleuren om uit te kiezen. De Fjallraven Kanken Classic is verkrijgbaar in een breed assortiment van verschillende kleuren.