De vlaamse fuchsia vrienden
Image default
Winkelen

Hoe onderhoud je een dierenhuid of vacht het beste?

Je ziet het tegenwoordig veel in een landelijke en industriële woonstijlen terugkomen; dierlijke huiden en vachten! En vaak worden deze dan ook gekocht bij speciaalzaken die echte huiden en vachten verkopen. Ze zijn vaak wat prijziger aangezien er veel komt kijken bij een looiproces, maar hoe onderhoud je jouw huid of vacht nou?

Koeienhuid onderhouden

Vaak worden koeienhuiden gebruikt als vloerkleed en dan komt er veel onderhoud bij kijken. Er komt namelijk veel stof en vuiligheid op aangezien hij op de vloer ligt! Zorg ten eerste dat je jouw koeienhuid vloerkleed regelmatig draait voor gelijkmatige slijtage, ten tweede dat je hem af en toe uitklopt en stofzuigt (met stofzuigen wel op de laagste stand, geen roterende borstels en met de haren mee) en ten derde dat je hem af en toe bevochtigd met een ligt vochtige doek. Maak je huid nooit kletsnat, alleen ligt vochtig! Het nat maken zorgt dat je leer soepel blijft en dat de hoeken niet gaan krullen. Ligt je koeienhuid op vloerverwarming, dat adviseren we hem iets vaker vochtig te maken!

Schapenvacht onderhouden

Een echte schapenvacht is net zoals een koeienhuid een natuurproduct en je wilt natuurlijk zo lang mogelijk plezier hebben van je schapenvacht. Zorg daarom dat je jouw schapenvacht regelmatig kamt om mijn zacht te houden, kleine vuiligheden eruit deppen, buiten laten luchten en je kan je vacht stofzuigen. Kam je schapenvacht niet zomaar met iedere kam, maar gebruik hier en wolkam voor die ze vaak bij iedere huiden en vachten speciaalzaak wel hebben!

Kan ik mijn schapenvacht wassen?

Wij raden het ten strengste af om je schapenvacht te wassen. Dit is niet goed voor het leer aangezien je schapenvacht kletsnat wordt! Je kan hem ligt vochtig maken, alleen als het echt nodig is!

Waar op te letten bij de aankoop van mijn huid of vacht?

Als je een schapenvacht gaat kopen oriënteer je dan goed. Er zijn veel verschillende soorten zoals, Texelse schapenvacht, IJslandse schapenvacht, Tibetaanse schapenvacht etc.

Kijk wat er bij je past en zorg dat je het bij een bedrijf koopt waar er geen dieren worden geslacht voor hun huid of vacht!

https://koeienhuid-schapenvacht.nl/

Gerelateerde artikelen

Deze schoenen maken jouw zomerse outfit helemaal af!

Roermond shopping center