De vlaamse fuchsia vrienden
Image default
Mode en Kleding

Wat voor materiaal voor je laptoptas?

Suèdeleer wordt ook vaak aangeduid als suède, omdat het meestal de huid van herten, reeën of andere vrije dieren is. Tijdens hun leven in het wild krijgen deze dieren vaak verwondingen, littekens of steken. Om deze reden is suède leder gemaakt van de vleeszijde van de huid, zodat de onvolkomenheden niet merkbaar zijn. De huid wordt vervolgens op dezelfde manier verwerkt als glad leer, wat resulteert in een robuust en duurzaam leer. Het grote verschil zit hem echter in de kleine vezels die het leer een soepele kwaliteit geven. Ook bij laptoptassen zien de vezels er kwalitatief hoogwaardig uit en geven ze dat bepaalde iets. Als je voor deze optie kiest, moet je weten dat suèdeleer meer zorg nodig heeft en moeilijker schoon te maken is.

We raden je aan om altijd glad leer te gebruiken voor je zakelijke tas, omdat het een gebruiksobject is. Als je bijvoorbeeld met het openbaar vervoer reist, moet je af en toe je tas op de vuile vloer zetten. Of als je het dagelijks nodig hebt, heeft de laptoptas automatisch last van slijtage. Glad leer is bestand tegen een dergelijke belasting en is achteraf gemakkelijk te reinigen. Met suède leder kunnen er snel lelijke vlekken ontstaan, die je niet gemakkelijk kunt verwijderen.

Laptoptassen zijn niet altijd van leer, want er zijn ook veel modellen van vilt, nylon of polyester. Toch blijft leer het beste materiaal voor een tas, omdat de eigenschappen van de dierenhuid niet vergelijkbaar zijn met de alternatieven. Leder is extreem robuust, dus je laptop is altijd veilig. Je hoeft niet bang te zijn dat het materiaal zal scheuren of op een andere manier zal breken. Bovendien is deze veiligheid voor een zeer lange tijd gegarandeerd, omdat leer een unieke duurzaamheid heeft. Je kunt jarenlang profiteren van een hoogwaardige lederen laptoptas zonder kwaliteitsverlies. Daarnaast is het een edel en soepel materiaal dat uw businesstas een bijzondere uitstraling geeft. Maar ook het gevoel bij aanraking is uniek, want het voelt warm en comfortabel aan.

Gerelateerde artikelen

Portemonnees bewaren in je tas

Waar moet je op letten bij het kopen van kinderschoenen?

De Fjallraven Kanken klassieke rugzak