De vlaamse fuchsia vrienden
Image default
Aanbiedingen

Hoe verzorg je het beste jouw microgolfoven

 

Een van de apparaten die je absoluut niet mag missen in jouw keuken, is een microgolfoven. Een microgolfoven maakt het makkelijk om even snel je avondeten op te warmen na een lange dag, of om de heerlijkste snacks in op te warmen. Zo’n handig apparaat wil je natuurlijk zo lang mogelijk in gebruik houden, daarom geven wij hieronder de belangrijkste tips om jouw microgolfoven zo goed mogelijk te onderhouden. 

 

Nare luchtjes laten verdwijnen

Een microgolfoven wordt vaak gebruikt om veel verschillende maaltijden in op te warmen. De luchtjes die deze maaltijden achterlaten wil je natuurlijk graag kwijt uit jouw oven. Door een bakje water met een scheut azijn of een scheut citroensap in de microgolfoven te plaatsen, ben je snel van de nare geuren af. Even de oven op de hoogste stand laten draaien en binnen vijf minuten ben jij van de nare geuren af!

 

Grote schoonmaakbeurt

Door af en toe je microgolfoven grondig te reinigen voorkom je tijdig dat jouw favoriete keukenapparaat snel vervangen moet worden. Het is immers zo gebeurt dat er wat saus van je favoriete pasta naast de schaal belandt. De oven met een vochtige doek of spons afnemen voorkomt al snel een hoop narigheid. Het draaiplateau kan je eens in de zoveel tijd afwassen met afwaswater. Door je microgolfoven na elk gebruik grondig schoon te maken, voorkom je dat jouw favoriete keukenapparaat snel vervangen moet worden. Heb je per ongeluk iets te lang gewacht met het schoonmaken en komt niet al het vuil goed los? Maak dan gebruik van speciaal schoonmaakmiddel voor microgolfovens. Zo kun je toch weer genieten van jouw schone oven.

 

Reparatie

Soms werkt een microgolfoven niet meer zoals het hoort. Er is dan een vrij grote kans dat een van de onderdelen moet vervangen worden. Gelukkig is dit vaak relatief gemakkelijk, en kun je de verschillende microgolfoven onderdelen makkelijk bestellen en monteren. Onderdelen die je bijvoorbeeld kan vervangen zijn: glasplaten, knoppen, schakelaars, zekeringen en nog veel meer. Zo kun jij gemakkelijk jouw microgolfoven weer laten draaien als nooit tevoren.

https://fixpart.be/nl/apparaat/microgolfoven-onderdelen-en-accessoires