De vlaamse fuchsia vrienden
Image default
Energie

Onjuiste vooroordelen over elektriciens

Er bestaan veel vooroordelen over het werk als elektricien die niet per se juist zijn. Het is belangrijk dat deze vooroordelen de wereld uit geholpen worden, omdat ze het beroep onnodig in negatief daglicht zetten. Er wordt bijvoorbeeld vaak gedacht dat elektriciens onnodig duur zijn en dat je opgelicht wordt omdat de kosten helemaal niet zo hoog hoeven te zijn. Dit is niet het geval. Het uurtarief voor een elektricien kan heel erg verschillen en dit ligt vaak aan de ervaring en de opleiding van de elektricien. Als je een specialist inhuurd die alles weet over de problematiek die relevant is voor jou betaal je misschien iets meer, maar weet je zeker dat je iemand hebt die jou het beste kan helpen. 

De elektricien is niet nodig

Voor de mensen die handig zijn met techniek en van klussen houden lijkt een elektricien wellicht overbodig. Het lijkt misschien alsof je zelf de elektra wel kunt installeren en hiermee een hoop geld kunt besparen. Een groot deel van de klusjes in en rond het huis kun je goed zelf doen als je een beetje handig bent, maar elektra is de klus die je het best uit kunt besteden. Elektriciteit kan gevaarlijk zijn als je niet goed weet wat je doet. Het is niet alleen gevaarlijk op het moment dat je het installeert, maar daarna kan dit ook nog steeds gevaarlijk zijn. 

Een keuring is geldverspilling

Een elektriciteitskeuring is zo nu en dan nodig. Bijvoorbeeld als je een nieuwe elektriciteitsinstallatie hebt, of een installatie hebt van voor 1981. Je denkt waarschijnlijk dat dit overbodig is en het over het algemeen wel goed zit, maar de keuring is er niet voor niks en moet daadwerkelijk uitgevoerd worden voor de veiligheid van de bewoners van het huis. Als deze keuringen niet op tijd uitgevoerd worden is er een kans dat er ongelukken gebeuren die levensgevaarlijk zijn. Zorg dus dat je daadwerkelijk de keuringen uitvoert en het belang van de keuring inziet.