De vlaamse fuchsia vrienden
Image default
Energie

Overweegt u een stroomgenerator te kopen voor uw camper?

Wilt u een camper kopen om mee op vakantie te gaan? Een camper is ideaal voor mensen die van rondtrekken houden en alle gemakken bij de hand willen hebben. Een camper is immers een verplaatsbaar vakantiehuis waar u alle voorzieningen hebt die u moet ontberen als u met een tent op vakantie zou gaan. Om ervoor te zorgen dat al deze voorzieningen, zoals een ijskast en een ventilator, in uw camper naar behoren werken, heeft u stroomvoorziening nodig en een stroomgenerator nodig. Wilt u voor uw camper een stroomgenerator kopen? Kijk dan eens in het assortiment van Navex Elektro uit Wommelgem.

Stroomgenerator kopen, wat is het en hoe werkt het?

In een camper heeft u batterijen nodig voor de energievoorziening. Doorgaans is een camper uitgerust met twee of meer batterijen; een bedrijfsbatterij voor het voertuig en een batterij die het woongedeelte voorziet van stroom. Batterijen worden door de dynamo geladen tijdens het rijden maar wanneer u op een camping aankomt en uw woonbatterij weer wilt opladen, heeft u een stroomgenerator nodig die u bij deze specialist kunt kopen. Afhankelijk van het type stroomgenerator dat u gaat kopen, kan het apparaat een of meer batterijen tegelijkertijd opladen als u de camper aansluit op het elektriciteitsnet. Er zijn ook stroomgeneratoren verkrijgbaar die ook zijn uitgerust met een omvormer. Met een omvormer kunt u apparaten die 220 volt nodig hebben ook gebruiken wanneer u niet bent ingeplugd in het elektriciteitsnet. De omvormer zet gelijkstroom uit uw batterijen om in wisselstroom zodat u ook aan de kant van de weg uw koffiezetapparaat aan kunt zetten voor een heerlijk kopje koffie.

Advies nodig als u een stroomgenerator gaat kopen?

Welke stroomgenerator geschikt is voor uw camper en of u ook een omvormer nodig heeft, hangt af van welke apparaten u wilt gebruiken, wat voor batterijen u heeft en de capaciteit van deze batterijen. Voor meer informatie over een stroomgenerator kopen kunt u contact opnemen met Navex Elektro te Wommelgem.

https://www.navexelektro.be/