De vlaamse fuchsia vrienden
Image default
Home / Gardening

Slimme gladheidsbestrijders

We houden allemaal van een prachtig pak sneeuw, maar we hebben allemaal ook een hekel aan gladde stoepen en wegen. Zelf zorgen we ervoor dat we winterbanden onder de auto hebben laten plaatsen, maar dat is lang niet altijd genoeg. We zijn met sneeuw en ijs vooral toegewezen op de gladheidsbestrijding van gemeente en overheid. Ons eigen terrein kunnen we wel zelf beheren met een sneeuwschuiver. Heb je een bedrijf met een grote parkeerplaats, een agrarisch bedrijf met een ruim erf of bijvoorbeeld een manege, dan kunnen we er zelf voor zorgen dat er geen ongelukken gebeuren door de gladheid.

Sneeuw vegen en verplaatsen met de veegmachine

Particulieren, bedrijven en organisaties met een groot buitenoppervlakte beschikken meestal wel over een veegmachine. Van zo’n machine kan je een slimme gladheidbestrijder maken. Er zijn bepaalde merken, vooral de professionele park- en tuin machinebedrijven, die veegmachines verkopen die je kunt uitrusten met borstels voor het verwijderen van sneeuw. Soms kan zo’n veegmachine ook uitgerust worden met een sneeuwschuiver, zodat de sneeuw daar komt te liggen waar niemand er last van heeft. Daarnaast kunnen de luchtbanden worden voorzien van sneeuwkettingen, zodat de machine stabiel op de weg blijft. Erg handig, deze accessoires en bovendien wordt sneeuwruimen zo een leuke klus!

Strooien en frezen met de zitmaaier

Ben je in het bezit van een zitmaaier, dan zijn er ook tal van mogelijkheden om af te komen van een dik pak sneeuw. Allereerst zijn er strooiers die je op de maaier kunt plaatsen. Ze zijn er zowel voor voorop de machine als voor achter de maaier. De strooibreedte is instelbaar. Ook handig is een sneeuwfrees. De frees borstelt de sneeuw naar een trechter die de sneeuw enkele meters naast je weg werpt. De draaihoek van de trechter gaat tot 240 graden, het uitwerpbereik is maximaal 12 meter. De sneeuwschuif is ook een accessoire die je kunt aanbrengen aan de maaier.

https://www.donatvanderhorst.nl

Gerelateerde artikelen

Laat meteen vloerverwarming aanleggen bij uw houtlook tegels

Waarom we nooit zin hebben om dingen te doen

Geen stage dit jaar