De vlaamse fuchsia vrienden
Image default
Home / Gardening

Hoe ontdek je schade aan het huis?

Om het huis in goede staat te behouden, is somtijds een controle essentieel. Schade aan het dak, een leiding of het metselwerk kan snel ontstaan. Daarom is het prettig een overzicht binnen handbereik te hebben om belangrijke plekken binnen en buiten het huis na te lopen. Hieronder is een overzicht samengesteld om de meest voorkomende schademeldingen te ontdekken.

Dakinspectie

Een inspectie van het dak kan veel kosten besparen. Door de uitvoering van kleinschalig onderhoud wordt grote schade voorkomen. Zo ontstaan de lekkages meestal door het uitgesteld onderhoud. Over het algemeen kijkt een dakdekker gedurende een inspectie naar de huidige staat van de eventuele dakpannen, het houtwerk, de afvoer, de reiniging, naadverbindingen en eventuele verstoppingen. Echter vraagt ieder dak naar een andere aanpak.

Isolatie

Ondanks de woning geïsoleerd is, kan het voorkomen dat er maandelijks een klein kapitaal overgemaakt moet worden naar de energieleverancier. Om de isolatie te controleren, is het mogelijk een thermografie specialist de gehele isolatie te laten controleren met gebruik van blowerdoor en thermografie. Na het stellen van de diagnose zal er een passende oplossing worden gezocht. Zo kan er een nulmeting uitgevoerd worden; aan de hand van een blowerdoor, thermografie en endoscopie worden naden, kieren en koudebruggen in beeld gebracht. Er kan op deze manier nauw gekeken worden naar aandachtspunten en het gebruik van isolatiematerialen. Ook een Energiekeurplus is mogelijk; er wordt met een thermografie gekeken of het isolatiemateriaal juist is aangebracht. Tot slot kan er dankzij de thermografie nagelopen worden of de isolatie mogelijk moet worden vervangen.

Leidingen

Bij woningen uit de jaren voor 1960 is het mogelijk een loden leiding tegen te komen. Dit type leiding kan bij zwangere vrouwen en kleine kinderen tot 8 jaar gezondheidsrisico’s opleveren; kleine hoeveelheden lood in het drinkwater kan vervelende gevolgen met zich meebrengen. Een loden waterleiding is gemakkelijk te herkennen. Waar de watermeter zich bevindt, is meestal de meterkast te vinden. Aan beide kanten van de meterkast loopt een waterleiding. Wanneer het tikken, met bijvoorbeeld een lepel, een dof geluid oplevert, heeft u te maken met een loden leiding. Voor het vervangen van de loden waterleiding kan er contact worden opgenomen met een sanitair installateur. Het lood zal vervangen worden door kunststof of een ander metaal, samen met de installateur kan worden overlegd wat de juiste oplossing kan zijn.

https://www.economy.nl

Gerelateerde artikelen

Administratie uitbesteden

Geluidsisolatie voor uw houten vloer; dat snijdt hout!

Cedge industriële salontafel