Bij een zwembad of zwemspa komen veel verschillende materialen kijken. Er wordt hierbij een onderscheid gemaakt tussen vaste en mobiele zwembaden. De eigenschappen van de ene stof zijn beter geschikt voor een vast zwembad dan voor een mobiele variant. Daarom zullen we in dit artikel de verschillen hiertussen nader bekijken.

Kunststof materialen

Kunststof leent zich uitermate goed voor waterbouwwerken. Dat komt omdat kunststof relatief goedkoop is, sterk bewerkbaar én waterdicht is. Door middel van coatings kunt u alle kanten op met de levensduur alsook waterdichtheid.

Voor vaste zwemspa’s is dit een veel gebruikt materiaal voor de afwerking van randen of bijvoorbeeld het zachter maken van scherpe hoeken.

Mobiele zwembaden zijn meestal volledig van kunststof gemaakt. Dit maakt ze erg goedkoop, maar ook erg kwetsbaar.

Metaal en steen

Metaal en steen zien we voornamelijk terug in de stationaire zwembaden en zwemspa’s. Dit komt omdat ze niet alleen duurzaam zijn, maar ook goed eruit zien. Mozaïeksteen is geliefd omdat het de wanden tot leven laat komen in plaats van alleen één soort steen voor de gehele bekleding van de muren.

Het metaal wordt vaak gebruikt voor de gemonteerde klimtrappen evenals de watertoevoer plaatsen. Uiteraard allemaal van roestvrij staal of ander niet corroderend materiaal.

Hout

Hout ziet er uitermate goed uit. Er bestaat veel keuze uit de houtsoorten om een prachtige tuin te maken. Door middel van bewerking met chemicaliën kan het lang uithouden in zeer vochtige plekken. Toch is dit geen garantie. Het onderhoud voor hout is doorgaans hoog en daarom minder geliefd bij de huishoudens die het bij wat simpelere ontwerpen houden.

Een zwembad laten maken of kant-en-klaar kopen?

Een zwembad of zwemspa kant-en-klaar kopen is de goedkopere keuze, maar heeft minder mogelijkheden. Als u een poel geheel laat maken op ontwerp dan gaat dit meer kosten maar u hebt zelf alle vrijheid van het uitdrukken van uw wensen.

 

http://www.aquavivenda.nl/

This article was written by