De vlaamse fuchsia vrienden
Image default
Home / Gardening

Voorkomen van een verstopping in uw gootsteen

Voorkomen is altijd beter dan genezen en daarom kan het u helpen (en geld schelen) door te weten hoe u een verstopping in uw gootsteen kan voorkomen. Hieronder leest u wat u daar zelf voor kunt doen zonder er veel geld voor uit te hoeven geven.

Oorzaak

Een veel voorkomende oorzaak van een verstopping in uw gootsteen is het vaatwasblokje. U zult wel denken, wat heeft het vaatwasblokje met mijn gootsteen te maken. De reden hiervoor is dat uw gootsteen op dezelfde afvoer is aangesloten als uw vaatwasser. Doordat veel mensen tegenwoordig hun vaatwasser laten draaien op de eco-stand, kan het zo zijn dat het vaatwasblokje niet oplost. Bij de eco-stand is de temperatuur van het water namelijk niet hoog genoeg om ervoor te zorgen dat het blokje helemaal oplost. Vervolgens blijft het overgebleven blokje vastzitten in uw afvoerleiding en hoop al uw vuil zich daar op.

Oplossen

Door met regelmaat heet water door uw kraan te laten lopen, laat uw resterende vaatwasblokjes oplossen en neemt de kans op een ophoping van vuil in uw afvoerleiding af. Wanneer u de kraan open laat staan voor 10 minuten, eens in de 1 á 2 maanden, moet het genoeg zijn om een verstopping te voorkomen.

Vet

Deze fout wordt nog steeds veel gemaakt en daarom nog even een keer benoemd. Laat vet uit een pan of frituur nooit door de gootsteen gaan. Gooi dit vet weg in de prullenbak of breng dit naar een depot bij u in de buurt. Tegenwoordig heb je in elke regio meerdere depots om vet naartoe te brengen.

 

Krijgt u uw verstopping niet weg of wilt u advies voordat u een professional inschakelt? Op http://www.samloodgieterleiden.nl/ kan u 24/7 een professional inschakelen voor uw verstopping en kunt u terecht voor advies bij elke loodgieters klus.

http://www.samloodgieterleiden.nl/

Gerelateerde artikelen

VVE beheer Amsterdam

Een container huren en deze overal in het land geleverd krijgen?

Dozen van de Dozenhal uit België