De vlaamse fuchsia vrienden
Image default
Dienstverlening

Hiervoor kan je een slotenmaker inschakelen

Een slotenmaker kan je altijd nodig hebben op een moment dat je het niet verwacht. Je hebt je sleutel binnen laten liggen, het slot gaat kapot of de sleutel breekt af in het slot. Redenen genoeg om een slotenmaker te contacteren. Maar hoe werkt zo’n slotenmaker nu juist? 

Wanneer kan je een slotenmaker bellen?

Niemand kiest ervoor om zijn sleutel op de binnenkant van de deur te laten zitten. Dit kan dus helaas op eender welk moment gebeuren. Dat weten slotenmakers maar al te goed. Daarom hebben de meeste slotenmakers een 24u op 24u service. Je kan hen dus ook in het weekend bereiken en op feestdagen, dag en nacht. Als het erg dringend is, zal de slotenmaker er alles aan doen om jou zo snel mogelijk uit de nood te helpen. Eerst zal hij kijken of de sleutel eruit kan gehaald worden, dit om een nieuw slot te vermijden. Wanneer dit echter niet lukt, zal er een nieuw slot gestoken moeten worden.

Wat kost een slotenmaker? 

Het is moeilijk om een bedrag te plakken op de kost die een slotenmaker aanrekent. Dit hangt af van hoeveel materiaal hij moet gebruiken, hoe lang hij bezig is om de situatie op te lossen en van waar de slotenmaker moet komen. De dringendheid van de interventie speelt natuurlijk ook een rol. Dit alles bepaalt of je bijvoorbeeld maar 50 euro of 350 euro kwijt bent. Hoeveel je ook moet betalen, als je zelf niemand kent om jouw probleem op te lossen, dan zit er niets anders op dan een slotenmaker te bellen en dus ook de (hoge) factuur te betalen.

Preventieve hulp 

Een slotenmaker kan je niet alleen contacteren wanneer het kwaad al geschied is. Je kan hen ook preventief inschakelen. Dit om bijvoorbeeld de woning extra te beveiligen en zo inbraken te vermijden. De laatste jaren zijn de diensten waarvoor je een slotenmaker kan contacteren enorm uitgebreid. Ze kunnen je tips en advies geven om bijvoorbeeld je huis extra te beveiligen als je op vakantie gaat. Ze doen dus meer dan alleen maar sloten vervangen!