De vlaamse fuchsia vrienden
Image default
Home / Gardening

VVE beheer Amsterdam

 

Er zijn verschillende typen VVE’s. Zo kan het zijn dat een vereniging van eigenaren slapend is. Dit houdt in dat de vereniging van eigenaren niks doet. Ze vergaderen niet, ze stoppen geen geld in een reservefonds, ze hebben geen verzekeringen afgesloten, de VVE is niet ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en er wordt niks gedaan aan het onderhoud.

 

Slapende eigenaren

Slapende eigenaren kunnen grote gevolgen hebben. Aangezien er niks aan onderhoud gedaan wordt, worden kleine mankementen niet opgemerkt en worden deze ook niet verholpen. Hierdoor kunnen kleine mankementen leiden tot grote problemen. Wanneer er niks wordt gedaan aan afgewaaide dakpannen, kan dit uiteindelijk tot lekkage leiden bijvoorbeeld. Doordat een slapende vereniging van eigenaren ook geen reservepotje heeft met geld zullen de inwoners in één keer heel veel moeten betalen. Een slapende VVE kan geactiveerd worden, maar soms hebben eigenaren van een bepaald pand gewoon geen zin om bezig te zijn met het onderhoud van het pand.

 

Beheer uitbesteden

Voor deze mensen is het verstandig om het beheer van het pand uit te besteden aan een instantie die alle verantwoordelijkheden overneemt, zoals De Amsterdamse VVE Beheerder. Deze organisatie kan de taken van de vereniging van eigenaren overnemen. Hierdoor wordt het pand goed beheerd, zonder dat de bewoner zich ermee bezig hoeven te houden. Zo kan De Amsterdamse VVE Beheerder een meerjarenonderhoudsplan samenstellen. Door een meerjarenonderhoudsplan weten de bewoners van het pand wat er met hun gebouw in de toekomst gaat gebeuren. Hierdoor kunnen ook grotere veranderen ingevoerd worden die op de lange termijn positieve effecten kunnen hebben op het gebouw en de inwoners.

 

Neem contact op met een VVE beheerder!

Slapende eigenaren van een gebouw kunnen dus voor grote problemen zorgen. Het gebouw gaat achteruit, wat uiteindelijk alleen maar negatief kan uitpakken voor de bewoners. Voor eigenaren die weten dat er niet genoeg gebeurt in hun gebouw en geen meerjarenonderhoudsplan hebben, is het dus altijd aan te raden om contact te zoeken met De Amsterdamse VVE Beheerder.

 

http://amsterdamsevvebeheerder.nl/

Gerelateerde artikelen

Zonnepanelen & dak soorten

Voorkomen van een verstopping in uw gootsteen

Sierpoort of tuinpoort