De vlaamse fuchsia vrienden
Image default
Home / Gardening

Ongedierte bestrijden

Wat vreemd is het soms toch als er in een keer weer wespen je huis binnen zijn. Het kan soms heel raar zijn en het verbaasd je vast wel eens. De kans is dan groot dat je een wespen nest in de buurt hebt. Je kunt dit ook zien aan wespen die steeds naar dezelfde plek vliegen. Het meest voorkomende bij wespennesten in huizen is dat deze plaats vinden op zolder, de garage, of in de spouwmuren. Een wespennest ontstaat doordat er een wesp, de koningin in het voorjaar op zoek gaat naar een plek om een nieuw nest te gaan bouwen. De kans is groot dat jij deze wesp tegenkomt, het beste wat je dan kan doen is het meteen dood maken. Zo voorkom je dat er andere wespen op af komen en blijft het wespennest weg.

Zelf wespen bestrijden

Het zelf verwijderen van wespennesten is mogelijk. Misschien is het in sommige gevallen beter om een bestrijder in te schakelen. Maar vaak is het prima zelf uit te voeren. Wel heb je hier de juiste producten voor nodig. Zoals het gif om ze te doden. Dit kun je doen bij winkels die hierin zijn gespecialeerd. Er zijn natuurlijk wel hele verschillende aanbieders. Het beste kun je je producten bij ongediertewinkel.nl kopen. Hier heb je een ruime keuze uit vele producten om wespen te bestrijden.

Hoe pak je het aan?

Pas wel altijd goed op als je het nest gaat verwijderen. Denk aan de volgende dingen:

Wat je zeker niet moet doen als je het gaat verwijderen is dat je de ingangen blokkeert. Het is namelijk zo dat wespen er zo weer uitkomen door een andere uitweg te zoeken. Ze bijten zich als het ware een nieuwe uitweg. Een veel voorkomende situatie is dat wespen in de zomer agressiever worden dan in de lente. Dit komt doordat het voedsel voor de beesten steeds minder wordt. Het is raadzaam om hiermee rekening te houden en dat het later in het jaar gevaarlijker kan zijn om nesten te verwijderen. Slim om te doen is ook jezelf dik aankleden. Doe een dik vest aan en dek je gezicht af tegen wespen steken. Gebruik het goede bestrijdingsmiddel en raadpleeg de gebruiksaanwijzing. Het moment van bestrijden is het meest ideaal in de avond. Al het ongedierte zit dan in het nest en zo dood je dus de meeste beesten. Zorg ervoor dat je je kinderen uit de buurt hebt. Stel dat het fout gaat, de wespen kunne dan niet achter je kinderen aan gaan.

Muizen bestrijden

Bij ongediertewinkel.nl is het niet alleen mogelijk om producten tegen wespen te kopen, maar ook tegen allerlei ander ongedierte. Zo heeft bijna iedereen wel eens last van muizen. Hier wil jij natuurlijk ook van af. Er worden vele vallen maar ook giffen aangeboden die er voor zorgen dat jij van je probleem af komt. Je kunt er voor kiezen om de muis te laten leven en een val te kiezen die de muis enkel op sluit. Of een val die de muis direct doodt. Kies voor de val die bij u past!

Gerelateerde artikelen

Inbound callcenter

De nodige begeleiding tijdens een detox kuur

Met de juiste dazenval gaat u goed de zomer in