De vlaamse fuchsia vrienden
Image default
Home / Gardening

Kerst 2020

Het is een gek jaar tot nu toe. We kunnen niet alles doen wat we leuk vinden, door de maatregelen omtrent het COVID 19 virus. Het begon allemaal in maart. Toen was de eerste besmetting in Nederland geconstateerd. Toen moesten er natuurlijk de gepaste maatregelen genomen worden. Mensen die last hadden van verschijnselen moesten dit meteen melden bij de GGD en moesten bij te erge klachten meteen naar het ziekenhuis worden afgevoerd. Ondertussen mochten we geen handen meer schudden en moesten mensen uit Brabant thuisblijven bij tekenen van verkoudheid.

En toen kwam, nog geen week later, de grote klap. We moesten allemaal 3 weken lang zoveel mogelijk thuis blijven. We mochten niet naar ons werk, niet naar de sportclub, de restaurants en cafés werden gesloten en we konden ook niet naar het buitenland. Deze maatregelen zijn uiteindelijk nog tot half mei van kracht geweest. Toen waren we dus al meer dan twee maanden kwijt aan COVID 19. Nu is het half juni en zijn we nog meer tijd verloren aan COVID 19, want hoewel heel veel weer mag, zijn er ook een heleboel dingen die echt nog niet mogen. De meest positieve verwachting is dat het ook nog wel even kan gaan duren voordat alles echt weer zoals voorheen was.

Het is te hopen dat het voor 2021 wel weer is zoals het was. Mocht dat zo zijn, dan hebben we veel te vieren. En dat ook nog eens rond kerst! Des te meer reden om dit jaar met kerst een keer goed uit te pakken. En we hebben nu ook heel veel tijd om er over na te denken hoe we dat gaan doen. Koop bijvoorbeeld eens een andere kerstboom, bijvoorbeeld een kerstboom met sneeuw of een witte kerstboom. Of maak een uitgebreid kerstdiner, op de traditionele manier bereidt.

 

https://www.xmasdeco.nl/

Gerelateerde artikelen

Een vijverpomp houdt je vijver levend

Douglas hout

Houten vloer: interieur blikvanger