De vlaamse fuchsia vrienden
Image default
Home / Gardening

Belangrijke tools voor de beginnende klusser

Hoekijzers, stoelhoeken of balkdragers, geen klus vereist hetzelfde gereedschap, waardoor de aanschaf van verschillend gereedschap nodig blijft. Voor de bevestiging of het slijpen is overigens wel vaak dezelfde apparatuur nodig.   

Om een laminaat op maat te zagen of schroeven in de muur te bevestigen is vaak dezelfde apparatuur nodig. Als beginnende klusser is het verstandig enkele werktuigen in huis te hebben. Zo zijn de schroefboormachine, cirkelzaag en haakse slijper goede hulpmiddelen voor de klus.

Schroefboormachine

De schroefboormachine is geschikt om zowel vijzen los- als vastdraait, wanneer de gaten in zachte materialen zal worden geboord. Deze machine is dé basistool van elke klusser hedendaags. Bij een harde ondergrond, denk aan hard steen of beton, is het verstandig te werk te gaan met een boorhamer met een hamermechanisme.Bij elke boor geldt: hoe hoger de voltage is, hoe krachtiger de machine is.

Cirkelzaag

Om lange, rechte zaagsneden te kunnen maken in grote planken of platen in hout, mdf, multiplex en andere materialen is een cirkelzaag onmisbaar. Naast de rechte sneden in verschillende materialen, is het ook mogelijk op gemakkelijke wijze laminaat, plinten en kozijnen op maat te zagen.

Haakse slijper

Naast de schroefboormachine en cirkelzaag is de haakse slijper een handige hulpmiddel tijdens het klussen. Met de slijper is het gemakkelijk steen en metaal door te slijpen en af te bramen. Daarnaast is het ook mogelijk kleine gleuven te maken in muren en vloeren.

Schroeven

De universele schroef, ook wel de spaanplaatschroef genoemd, is veruit de meest gebruikte schroef. De schroeven zijn naast alle houtsoorten ook geschikt voor plaatmateriaal, denk aan spaanplaat en houtvezelplaat. De dunne schacht, diepe schroefdraad en extra scherpe punt zorgen voor een rechte draai van de schroef, waardoor het vlot in het materiaal kan worden bevestigd. Onder de spaanplaatschroeven vallen onder andere de gipsplaatschroeven en houtdraadbouten.

Lijm

Hierbij wordt niet de kinderlijm aangeraden, om verwarring tegen te gaan. Met de sterke lijm kan een materiaal zich hechten aan een ander materiaal. Ook is het mogelijk de lijm te gebruiken in combinatie met schroeven of spijkers, voor een extra sterke verbinding.

http://bnvtools.nl

Gerelateerde artikelen

Koffie machine huren

Geluidsisolatie voor uw houten vloer; dat snijdt hout!

De nodige begeleiding tijdens een detox kuur