De vlaamse fuchsia vrienden
Image default
Home / Gardening

Snel van muizen af

Muizen in je huis zijn erg vervelend en kunnen voor veel overlast in huis zorgen. Ze maken je hele woning vies door hun uitwerpselen en urine. Daarbij maken ze ook nog eens je inboedel kapot doordat ze aan je meubels knagen. In een korte tijd kunnen de muizen zich vermenigvuldigen en kom je er niet makkelijk meer van af. Je kunt maar beter goede producten kopen om van je muizenprobleem af te komen. Je kunt dan het beste terecht bij https://www.ongediertewinkel.nl/ . Een ruime keuze en hoge kwaliteit staan hier hoog in het vaandel.

Waar komen ze vandaan?

Muizen zijn echt dieren die van beschutte schuilplaatsen houden. Ze laten zich niet snel zien en ze kiezen een plekje uit waar ze veel en veilig kunnen slapen. Deze plek wordt gekozen zodat er geen andere gevaarlijke dieren bij kunnen die ze proberen op te eten. Het is zo dat bijna alle muizen wel buiten te vinden te zijn, als het bij jou in de buurt is, is het vaak in de tuin. Maar muizen zijn ook vaak binnen te vinden, in huis. Deze muizen zitten vaak verstopt op zolder, in de plafonds of spouwmuren. Ze zijn vaak overdag stil, ‘s avonds en ‘s nachts worden ze actief en kun je ze goed horen. Ze komen je huis binnen omdat er eten voor hun te vinden is. Voer voor muizen bestaat uit etensresten van mensen, oude noten en zaden van bomen etc. In het winterseizoen gaan muizen op zoek naar warme aangename plekken. Dat komt doordat het klimaat kouder wordt en het natuurlijke voedsel als eikels en kastanjes zijn niet meer te vinden. Wat is dan een betere plek voor een muis om in jouw huis te gaan zitten. Er is hier van alles te vinden, van warmte tot voedsel.

Hoe muizen bestrijden?

Daarnaast gaan muizen zich in een rap tempo voortplanten en maken ze een hoop kapot. Hier zit jij natuurlijk niet op te wachten. Je kunt er maar beter op tijd bij zijn om ze te bestrijden. Je kunt het probleem op drie manieren aanpakken. Ga je zelf af vragen of je ze alleen wil vangen, wil wegjagen of dood maken. Het vangen houdt in dat je ze levend op sluit en later weer ergens uit kunt zetten. Ben jij iemand die niet wil dat hij dood gaat maar gewoon ergens anders leeft, dan is dit de beste oplossing voor jou. Er bestaan vallen die een luikje bevatten waar het beestje in gaat en niet meer uit kan totdat jij het openmaakt. Hoe je de muis naar je val lokt? Een stukje aas als kaas of pindakaas werkt heel goed. Ook kun je ze doden. Iedereen kent natuurlijk de klassieke muizenval die dichtklapt als er een te dicht bij komt. Hiermee kom je goed van je ongedierte af. Wat tegenwoordig het beste werkt is het inzetten van gif in de vorm van korrels. Deze korrels werken zeer goed en schakelen de muizen snel uit. De hoogwaardige producten van ongediertewinkel.nl zijn de oplossing!

Gerelateerde artikelen

Service van de specialist bij dampkap kopen

Service van de specialist bij dampkap kopen

Laat meteen vloerverwarming aanleggen bij uw houtlook tegels