De vlaamse fuchsia vrienden
Image default
Bedrijven

Houd jouw kat gezond

Sinds het begin van ons bestaan zijn we gek op huisdieren. Of het nou was om ons in een hutje warm te houden of om ze te gebruiken voor hun melk of eieren. Huisdieren zitten bij mensen in het systeem ingeburgerd. Per werelddeel verschillen de voorkeuren voor soorten huisdieren heel erg. In Europa gaat het vaak vooral om katten, honden en knaagdieren. Huisdieren zijn meer dan dieren die je in je huis neemt en vervolgens te eten en te drinken geeft. Een huisdier gaat deel uitmaken van je familie. Huisdieren vinden wij erg belangrijk en hierom is het ook zaak dat wij ervoor zorgen dat ze gezond blijven. Maar hoe kunnen we dat het beste doen? Hier lees je hoe jij ervoor kan zorgen dat jouw kat het beste leven gaat leiden. Een blij huisdier betekent een blije familie. 

 

Hongerige viervoeter

Katten houden net als veel andere huisdieren erg van eten. Het is belangrijk dat je voor jouw kat het juiste voedsel haalt. Let er hierbij op dat het eten dat je koopt gegeten kan worden door jouw kat. Vaak staat op de verpakking namelijk aangegeven voor welke leeftijd het eten geschikt is. Zorg dat je ook altijd de juiste porties aan jouw huisdier geeft. Als je te veel eten geeft is de kans erg groot dat je kat een beetje te dik wordt. Geef echter ook zeker niet te kleine porties. Als je dit doet kan het gebeuren dat jouw kat tijdens zijn avonturen buiten op zoek gaat naar een kleine snack, en dat wil je niet. Het kan dan zomaar zo zijn, dat er opeens een halve vogel in de gang ligt. 

 

Gezonde viervoeter

Als deel van jouw familie wil je natuurlijk het beste voor jouw lieve kat. Hierom moet je ervoor zorgen dat jouw kat gezond blijft. Controleer daarom om de zoveel weken de kat zijn gebit. Een gezond gebit is voor alle huisdieren namelijk erg belangrijk en aangezien zij het niet tegen je kunnen zeggen als een van hun tanden pijn doet, is het handig om om de zoveel tijd zelf het gebit te bekijken. Bij katten is ontwormen ook noodzakelijk. Het klinkt niet mooi en dat is het ook niet echt. Je wil niet dat jouw kat last krijgt van wormen, maar toch is dit niet te voorkomen. Door de moedermelk die de kitten krijgt, maar op oudere leeftijd ook door contact met andere dieren en vlooien kan het gebeuren dat jouw kat wormen zoals de lint- en spoelworm in zijn lichaam krijgt. Zorg ervoor dat je je om de zoveel maanden bezighoudt met jouw te ontwormen kat. Hiervoor zijn genoeg middelen die de wormen in jouw kat verwijderen op een simpele en snelle manier.

Gerelateerde artikelen

Eindelijk beginnen aan uw persoonlijk project

Bestrijden met nematoden

Is het verstandig om in vastgoed te beleggen?