De vlaamse fuchsia vrienden
Image default
Home / Gardening

Wat er allemaal komt kijken bij de aanleg van een opritverwarming

Een opritverwarming aanschaffen is een ding, maar wat komt er eigenlijk allemaal bij kijken? Wel goed om te weten wat u nu uiteindelijk gaat betalen voor het gehele systeem. Komt er ijs, sneeuw of vocht op de sensor dan zal de sensor ervoor zorgen dat de temperatuur van het wegdek omhoog gaat waardoor het ijs en de sneeuw smelten en/of het vocht verdampt. Wanneer alles verdampt is, wordt met behulp van de sensor het verwarmingssysteem weer uitgezet. Tot een oppervlakte van 50 vierkante meter is één sensor voldoende. In een regelpaneel zijn alle benodigde elementen opgenomen die nodig zijn voor optimale verwarming van het wegdek.

Verschillende manieren om opritverwarming te realiseren

Een opritverwarming aanleggen laat u niet alleen doen door een specialist, u kunt hier ook al uw vragen stellen. Wist u bijvoorbeeld dat er verschillende systemen bestaan voor vloerverwarming? Er kan bijvoorbeeld gekozen worden voor sporenverwarming. Hierbij is er sprake van een onverwarmde ruimte tussen twee delen. Hierdoor gaat er bij deze manier van verwarmen meer warmte verloren dan bij de oppervlakteverwarming. Om deze reden wordt er bij sporenverwarming voor een hogere wattbelasting gekozen. Beide methodes hebben elk zo hun eigen voor- en nadelen. Sporenverwarming is sneller te installeren en minder duur in aanschaf. Bovendien is er minder kans op beschadiging omdat er minder verwarmingskabel wordt gebruikt. Tot slot heeft sporenverwarming een lager geïnstalleerd vermogen wat een lager energiegebruik voor de gebruiker tot gevolg heeft.

Opritverwarming met behulp van matten of kabels

Veel mensen kiezen voor sporenverwarming als opritverwarming. Wanneer u echter opritverwarming als veiligheidsvoorziening wilt laten aanleggen dan is het belangrijk dat u weet dat deze methode een aantal nadelen heeft. De voor- en achterwielen volgen bij het draaien in de bocht niet hetzelfde spoor waardoor het effect weg is. Vlakverwarming is dan vanuit veiligheidsoverwegingen verstandiger. Daarnaast zijn bij ijzel de sporen niet goed zichtbaar. Het plaatsen van paaltjes om de locatie van de sporenverwarming aan te duiden kan dan een uitkomst bieden. Bij het aanleggen van opritverwarming kan er gebruik worden gemaakt van matten en kabels. Kabels kunnen gemakkelijker op maat worden gemaakt waardoor ook de montage flexibel blijft.

Gerelateerde artikelen

Douchecomfort dankzij een lichaamsdroger

Op een gezonde manier vlees roken? Ga de liquid smoke kopen!

Zweeds rabat douglas hout schuttingdelen: aanrader voor in iedere tuin