De vlaamse fuchsia vrienden
Image default
Home / Gardening

Houten vloer: interieur blikvanger

Wil je graag parket kopen, maar vraag jij je af wat nu precies de beste parketvloer is in jouw situatie? Er zijn veel verschillende soorten parket met ieder andere eigenschappen, voor iedere situatie. Wil je echt de luxe uitstraling van een traditionele houten vloer creëren en heb je geld over voor een vloer die lang meegaat? Dan is een massief houten vloer waarschijnlijk iets voor jou. Deze kost tussen de 18 en 195 euro per vierkante meter. Voor een echt nostalgische sfeer kun je een plankenvloer kiezen.

Rc waarde hout

Heb je vloerverwarming? Dan is multiplank meer geschikt voor jou. Dit is half massief parket dat bestaat uit verschillende lagen hout met bijvoorbeeld houtvezel. De dikte van de toplaag kan verschillen maar is vaak maximaal 6 millimeter. Onder de 2 millimeter heet het fineerhout. Er zijn verschillende soorten afwerkingen mogelijk. Samengesteld hout werkt minder dan massief hout en heeft een lagere warmteweerstand. Qua prijs verschilt samengesteld hout niet van massief parket. Qua uitstraling of de mogelijkheid tot schuren ook niet veel.

Panel parket

Wil jij het liefst zo snel mogelijk een nieuwe houten vloer zonder dat het te veel moeite kost, maar huur je liever geen bedrijf in om de vloer te leggen? Dan is lamel parket iets voor jou. Deze lamellen zijn al afgewerkt en kan even gemakkelijk worden gelegd als laminaat door het kliksysteem. Dit maakt dit product in vergelijking goedkoop voor mensen die in de toekomst verhuisplannen hebben omdat de vloer meegenomen kan worden bij een verhuizing. Maar het is vooral gemakkelijk.