De vlaamse fuchsia vrienden
Image default
Home / Gardening

Wandtegels – Een verrijking van uw interieur

Een hedendaags interieur is niet meer compleet zonder een mooie set wandtegels aan de muur. Het is niet meer zoals vroeger dat wandtegels alleen in de badkamer gebruikt worden en ze alleen in basiskleuren van standaard materialen te maken zijn. Er is een grote variatie aan tegels beschikbaar met ieder een andere ruimte als bestemming. Door de ontwikkeling in deze verschillende wandtegels zijn er veel voordelen ontstaan waarvan u in elk geval op de hoogte moet zijn. Pand 16 is een specialist die een ruim assortiment van tegels aanbiedt en waar u zich kan laten adviseren of zelf de tegels kunt beoordelen.

Materialen en ruimtes voor wandtegels

Wandtegels zijn er natuurlijk voor ruimtes als het toilet en de badkamer, maar ook in andere ruimtes zoals de keuken en de woonkamer. De materialen die voor wandtegels gebruikt worden zijn de volgende:

Tegels van natuursteen

Keramische tegels

Tegels van cement

PVC tegels

Natuursteen is het meest dure, maar tevens mooiste waarmee u uw muur kunt betegelen. Keramische tegels zijn de klassieke materiaal tegels die u kent uit de badkamer of andere vochtige ruimtes. Tegels van cement worden minder vaak in ruimtes gebruikt maar het is een materiaal wat vaak buiten wordt gebruikt. PVC wandtegels kunnen tot slot overal ingezet worden en kunnen in verschillende vormen komen.

Voordelen tegels

Ieder materiaal wandtegel heeft zijn voordelen en komt in de ene ruimte beter tot zijn recht dan de andere. De tegels van natuursteen zijn strak, uitzonderlijk en luxe, ze zijn echter minder goed schoon te houden. Deze zijn wel ideaal voor de woon-/slaapkamer voor de keuken of badkamer/toilet zijn de keramische wantegels een all-time favourite. Zeer waterafstotend en gemakkelijk schoon te houden, maar het brengt minder persoonlijkheid in een ruimte. Cementen tegels zijn tegen alles bestand maar zeer basic, daarom is dit vooral buiten te gebruiken. Het materiaal van de PVC wandtegels brengt veel voordelen met zich mee. Het is zeer waterafstotend, gemakkelijk schoon te houden, werkt isolerend en komt in een persoonlijk jasje. Voordelen hiervan zijn weer dat ze in elke ruimte te gebruiken zijn, uw interieur kunnen verrijken én de gemakkelijkste optie zijn. Na alle voordelen van de verschillende wandtegels op een rijtje te hebben gezet kunt u het beste bij Pand 16 advies vragen en het materiaal direct zelf bekijken!

 

https://www.pand16.nl/