De vlaamse fuchsia vrienden
Image default
Home / Gardening

Een beukenhaag plant u nadat u een advies van de specialist heeft gekregen

Tuinen aanleggen is een hele opgave. Het beste advies krijgt u van de specialist. U heeft een beukenhaag gekocht bij Roelands Boomkwekerijen B.V., en nu komt de volgende klus: het planten. Maar hoe moet u beukenhagen precies planten? Allereerst bekijkt u wanneer u deze het beste kunt planten. Als de weersomstandigheden en de grond het toelaten, kunt u een beukenhaag het beste planten tussen eind oktober en half april. Beukenhagen houden niet van natte grond en hebben voldoende ruimte nodig en de grond moet van een goede structuur zijn. Wanneer u gaat planten, is het belangrijk om een sleuf te graven die twee keer zo diep en zo breed is als de wortels en daar vervolgens de hagen in te zetten. Uw beukenhaag is goed geplant als de planten rechtstaan en u ze licht aantrapt met de wortelhals net onder de grond.

Profiteer met beukenhagen van diverse voordelen

Gaat u uw tuin aanleggen? Laat u dan adviseren door Roelands Boomkwekerijen B.V. Bent u erover aan het denken om beukenhagen te planten? Dan maakt u de juiste keuze, want een beukenhaag kent diverse voordelen. Het is namelijk niet gek dat de haagplant aan populariteit wint en tegenwoordig vaker dient als erfafscheiding van tuinen. De beukenhagen, die u kunt kopen bij Roelands Boomkwekerijen B.V., behouden namelijk het blad, zelfs in de winter. De bladeren worden dan weliswaar bruin, maar ze blijven in de beukenhaag zitten. Het is het hele jaar door perfect voor erfafscheiding, want de haag biedt volop privacy vanwege de dichtheid. In de maand april worden oude bladeren vervangen door nieuwe en dus kunt u het gehele jaar genieten van een praktische en mooie haag.

De verschillen tussen rode en groene beukenhagen

Het verschil tussen rode en groene beukenhagen. Weet u het al? Wat zijn nu de verschillen en overeenkomsten tussen deze twee hagen volgens de specialist Roelands Boomkwekerijen B.V.? In principe verschillen de hagen niet veel van elkaar. Bij een groene beukenhaag worden de bladeren pas in april vervangen door nieuwe bladeren, waar dit bij rode beukenhagen niet het geval is. De rode beukenhaag heeft een luxere uitstraling. Doorgaans wordt deze haag vaker geplant in grotere tuinen, waar de groene haag vooral geplant wordt in rustieke en natuurlijke tuinen. Beide beukenhagen dienen uitstekend als erfafscheiding, want met beide hagen heeft u voldoende privacy.

Gerelateerde artikelen

Beits; zo breng je het aan!

De nodige begeleiding tijdens een detox kuur

Voorkomen van een verstopping in uw gootsteen