De vlaamse fuchsia vrienden
Image default
Home / Gardening

Tips bij het in bad doen van jouw baby

De meeste kinderen vinden het heerlijk om te badderen. Het warme water geeft een ontspannen gevoel en de vele speeltjes maken het ook een mooi moment om lekker te kunnen spelen. Maar het belangrijkste is natuurlijk wel dat jouw kindje goed schoon wordt gemaakt. Toch komt er al met al een hoop kijken bij het in bad doen van jouw baby. Wanneer moet je ermee beginnen en waar moet je op letten? Je leest het hieronder!

Een stukje achtergrond

De frequentie waarin jouw baby in bad moet, verschilt heel erg per kind. Als jouw kindje een paar weken oud is, volstaat 2 á 3 keer per week. Moet je alleen de billetjes schoonmaken, of moet je de handen en het gezicht ook elke keer meenemen? De meeste pasgeborenen worden niet echt vuil, tenzij ze natuurlijk hun melk hebben uitgespuugd of wanneer de luier niet helemaal volstaat.

Vanaf welke leeftijd?

Als jouw kindje ouder wordt, heeft hij vaker een flinke poetsbeurt nodig. Dit geldt vooral wanneer hij gaat kruipen of vast voedsel gaat eten. Dit betekent echt niet dat hij elke avond in bad of onder de douche hoeft, maar om de dag wordt wel aangeraden. Op de overige dagen volstaat een washandje.

Welke spullen heb ik nodig?

Bij het in bad doen van jouw kindje heb je ook het een en ander nodig qua spullen. Dit is niet alleen voor het in bad doen, maar ook voor de algemene verzorging. Hier komt nogal wat bij kijken. Denk hierbij onder andere aan omslagdoeken, slabbetjes, speendoekjes en shower gloves. Al deze onderdelen zijn zeer belangrijk voor de algemene verzorging van jouw jongen of meisje. Wil je meer weten? Op Jut en Juul Lifestyle for Kids lees je wat er allemaal nodig is. Lees er direct meer over!

 

https://www.jutenjuul.nl/

Gerelateerde artikelen

Let op je voeding

Geen stage dit jaar

Een vloerverwarming aanleggen laat u doen door een echte specialist