De vlaamse fuchsia vrienden
Image default
Home / Gardening

De industriële toepassingen van led schijnwerpers

Veel mensen zijn al bekend met het concept van led verlichting voor particulier gebruik in bijvoorbeeld het huis. Maar wist je dat led lampen ook een goede mogelijkheid bieden voor industriële toepassingen zoals de bouw, in werkplaatsen en magazijnen? Dankzij de vele voordelen die led verlichting heeft kan je veel geld en moeite besparen. Vooral als het gaat om goedkope led schijnwerpers zijn er heel veel mogelijkheden bij industrieel gebruik. In dit artikel zullen wij dan ook wat dieper in gaan op deze voordelen en toepassingen.

Gewoon in het donker door kunnen werken

 

Vooral in de bouw wil het nog wel eens gebeuren dat je moet werken in het donker. Vroege ochtenden en late avonden zijn altijd lastig te overbruggen, vooral als jouw locatie nog geen volledige stroomvoorziening/verlichting heeft. Een paar led schijnwerpers lossen dit probleem echter snel op. Dankzij het compacte formaat passen er meerdere lampen in een tas of koffer waardoor transport gemakkelijk is. Led schijnwerpers worden niet warm waardoor je ze na gebruik direct mee kan nemen, en kan je ze tussentijds zonder problemen verplaatsen. Ook zijn led schijnwerpers veel minder breekbaar omdat de led lampen massief zijn. Ideaal als er geklust wordt en er wel eens wat om kan vallen.

 

De gehele werkplaats met slechts een paar lampen verlicht

 

Led lampen en specifiek led schijnwerpers zijn hele sterke lampen. Het voordeel hiervan is dat je grote oppervlakten zoals werkplaatsen kan verlichten met slechts een paar led lampen kopen. Meestal is één lamp genoeg voor een hele ruimte. Dit scheelt niet alleen in aanschaf, het scheelt enorm in gebruiksgemak. Wanneer het werk in één ruimte klaar is kan je de hele opstelling gemakkelijk verplaatsen of opruimen, zonder hier een uur mee bezig te zijn.

Veel minder stroomverbruik

 

Waarschijnlijk wist je al dat led verlichting heel zuinig is. In vergelijking met traditionele lampen zoals bijvoorbeeld halogeen verbruiken led schijnwerpers 6x minder stroom. Maak je gebruik van een stopcontact dan scheelt het op langere termijn veel stroom, maar het verschil is echt te merken als je een generator of accu gebruikt. Je kan avonden lang werken met slechts een hele kleine generator.

https://www.leds-depot.be/

Gerelateerde artikelen

Administratie uitbesteden

Marketing trends

Blokhutten in de mooiste kleuren