De vlaamse fuchsia vrienden
Image default
Home / Gardening

Sierpoort of tuinpoort

Eigenlijk kan je niet kiezen tussen een sierpoort of tuinpoort. Een sierpoort valt namelijk onder de categorie tuinpoorten. Sierpoorten zorgen ervoor dat de uitstraling van je huis en tuin helemaal af is. In dit artikel lees je alles over de sierpoort en de toepassingen hiervan.

Soorten sierpoorten

Er zijn drie varianten van de sierpoort: de looppoort, draaipoort en schuifpoort. Een looppoort is bedoeld voor voetgangers en heeft vaak een breedte van ongeveer een meter. Deze poort is voor voor- en achtertuinen geschikt en een simpel (hang)slot is voldoende ter beveiliging. Bij een draaipoort draait de sierpoort open. Het wordt ook wel een inrijpoort genoemd. Je kan er voor kiezen om een of twee deuren open te laten slaan. De gemiddelde afmeting van een draaipoort ligt tussen de drie en vijf meter. Daarnaast is de poort een tot twee meter hoog. De poort is prima geschikt voor auto’s. Omdat de deuren zwaar kunnen zijn is het handig om ervoor te zorgen dat de poort automatisch open en dicht kan. Doordat de deuren naar binnen of buiten openslaan moet je wel rekening houden met de benodigde extra ruimte. Bij een schuifpoort schuiven de een of twee deuren naar de zijkant. Een schuif sierpoort is minimaal drie meter breed. Doordat de poort naar de zijkant open schuift neemt het geen extra ruimte in beslag. Hierdoor kan je er prima auto’s achter parkeren. Het is prettig om de poort te laten automatiseren zodat deze automatisch open kan gaan als je aan komt rijden.

 

Bescherming

Om de sierpoort te beschermen tegen de invloeden van het weer kan je hem laten verzinken en poedercoaten. Het verzinken wordt gedaan zodat de poort niet kan gaan roesten. De kleur die poort na het verzinken heeft is zilvergrijs. Om de poort in een andere kleur te krijgen kan je hem laten poedercoaten.

 

De sierpoort zorgt niet alleen voor een mooi aanzicht maar beschermt je terrein ook nog eens tegen onbevoegden. Je kan de poort nog veiliger maken door er een puntenkam op te laten monteren of een alarmsysteem te laten installeren.

Gerelateerde artikelen

Het goed onderhoud van uw zwembad

Tips bij het in bad doen van jouw baby

De grootste voordelen van een opblaasbare jacuzzi