De vlaamse fuchsia vrienden
Image default
Industrie

Waar dient u op te letten bij de aanschaf van een kolomboormachine?

Wanneer u van plan bent om een kolomboormachine aan te schaffen, dan dient u wel met een aantal zaken rekening te houden. De veiligheid van uzelf en uw omgeving is hierbij prioriteit. U wil geen ongelukken veroorzaken met uw aankoop. Koopt u een kolomboormachine bij Machines Crispyn te Maldegem, in de provincie Oost-Vlaanderen, dan bent u verzekerd van een kolomboormachine van topkwaliteit. De boormachines worden aan de strengste testen onderworpen en mogen alleen verkocht worden wanneer het apparaat de test succesvol doorstaat. Waar moet u echter nog meer op letten, wanneer u een kolomboormachine koopt?

Een stevige kolomboormachine

Een kolomboormachine moet stevig en robuust van stuk zijn. Een zware uitvoering van deze machine werkt het nauwkeurigst, omdat deze door zijn gewicht voorkomt dat de machine of de boor zelf gaat zwalken tijdens de werkzaamheden. Een stevige boor herkent u aan een grote voetplaat, een kolom met een flinke diameter en het gebruikte bouwmateriaal (het liefst metaal). Voor u is een stevige kolomboormachine niet alleen veiliger en nauwkeuriger, maar ook heeft een stevige kolomboor een langere levensduur, waardoor u slechts eenmalig hoeft te investeren en u er lang plezier van hebt.

 

Neem contact op met deze professional

Een goede kolomboor, ook wel tafelboormachine genoemd, kunt u voor vele doeleinden gebruiken. Gebruikt u een tafelboormachine, dan dient de tafel bijvoorbeeld in hoogte in te stellen te zijn en ook de hoek dient ingesteld te kunnen worden. Daarnaast is de boordiepte van de kolomboor van belang. Wanneer u een machine heeft waarmee u dieper kunt boren, kunt u de boor voor meerdere doeleinden gebruiken. Ook de binnendiameter van de boorhouder kunt u in verschillende groottes aanschaffen. Deze binnendiameter bepaalt welke boortjes u kunt inzetten. Hoe groter deze diameter is, hoe meer boortjes en dus hoe meer toepassingen uw boormachine heeft. Als laatste bepaalt het toerental de veelzijdigheid. Dit wordt uitgedrukt in de letters RPM, omwentelingen per minuut. Hoe groter dit bereik is, des te meer materialen u met de kolomboor kunt behandelen. Wilt u na het lezen van dit artikel zeker een kolomboormachine aanschaffen? Neem dan meteen contact op met Machines Crispyn en bestel dit handige apparaat meteen!

https://www.crispyn.be/