De vlaamse fuchsia vrienden
Image default
Auto's en Motoren

Nu is de lente! Tips voor de schoonmaak!

auto verkopen sites

In de winter worden onze auto’s hard geraakt: de koude kou zorgt ervoor dat bepaalde onderdelen niet meer goed werken, het strooizout op de weg erodeert de carrosserie en de voorruit is bedekt met sneeuw en sneeuw, … nu is het voorbij. Het is tijd om de lente te verwelkomen met een gezonde auto. Met deze tips maak je de auto meteen klaar voor de lente.

Winterbanden wegdoen?

Het eerste waar de bestuurder aan dacht, waren de winterbanden. Op de eerste lentedag bleven de winterbanden echter op de auto zitten. Winterbanden zijn handig als de temperatuur onder de 7 graden is. Op deze manier kan de band meer grip op de weg geven. Aan het begin van de lente lijkt het verleidelijk om winterbanden te vervangen door zomerbanden, maar in maart en april is het nog steeds erg koud, vooral ’s avonds en’ s morgens. Daarom wordt aanbevolen om winterbanden alleen te vervangen als de temperatuur lange tijd boven de zeven graden blijft. Installeer de zomerbanden echter niet te lang. Winterbanden die bij hoge temperaturen worden gebruikt, verliezen grip en slijten sneller.

Bad tijd

Maak een eerste indruk op basis van uiterlijk. Dit geldt ook voor auto’s. Een glimmende auto ziet er veel beter uit dan een vuile, stoffige auto. Na de winter is het belangrijk om uw auto grondig te wassen om het resterende straatzout te verwijderen. Wegzout is schadelijk voor uw autolak. Dit is de reden waarom autowassen in de winter belangrijk is. Als u uw auto de afgelopen maanden niet wilde wassen, kunt u dat nu doen. Gebruik alleen koud of warm water om de auto te wassen en spoel de auto eerst grondig af. Strooizout en ander vuil hechten voornamelijk op onzichtbare plaatsen, zoals de onderkant van de auto en de rand. Daarom moet u bij het reinigen van grote veren ook aandacht besteden aan die delen van de auto.

Op zoek naar krassen

Na grondige reiniging zijn eventuele kleine beschadigingen en krassen beter zichtbaar. Door een auto te simuleren, kunt u gemakkelijk kleine krasjes en vervaagde plekken op de auto repareren. Skinning is een goede techniek die je auto kan laten stralen als een nieuwe auto en subtiele schade kan voorkomen. Voordat de coördinatie wordt gestart, is autowassen belangrijk.  Om een ​​auto te simuleren, kunt u een polijstmachine huren. De auto kan echter ook zonder polijstmachine worden verwerkt. Gebruik hiervoor glanzende producten en poetsdoeken. Er zijn verschillende producten op de markt. Sommigen van hen worden voornamelijk gebruikt om krassen en strepen te verwijderen, terwijl andere producten meer geschikt zijn om uw auto glanzend te maken. Na het kiezen van het juiste product, veeg het product af met een poetsdoek. Laat het product drogen en veeg het vervolgens af met een zachte doek.

Gooi de rommel weg!

Je auto glanst weer prachtig, dus de eerste indruk is goed. Nu is het tijd om de interne problemen van de auto op te lossen. Lege flessen, kaartjes, snoeppapiertjes … je hebt niet al het afval nodig, dus gooi het alsjeblieft snel weg. Vervolgens kunt u ook de binnenkant van de auto poetsen. Haal de automatten uit de auto om ze grondig schoon te maken. Voor het reinigen van zeer vuile matten kunt u het beste tapijtreinigers gebruiken. Het kiezen van een nieuwe automat in het voorjaar is echter ook een optie. De stoel kan ook een goede stofzuiger gebruiken. Lederen stoelen kunnen ook worden behandeld met lederen producten om het leer zacht te houden. Droogschuim kan worden gebruikt om vlekken van stoffen stoelen te verwijderen. Vergeet niet je koffer te stofzuigen! De stoffen bekleding vangt geurtjes op en zelfs een grondige reiniging kan auto’s stinken. Hiervoor kunt u een textielverfrisser gebruiken en deze op de stoffen bekleding spuiten.

Controleer de airconditioning

In de winter mag u de airconditioning van de auto niet vaak gebruiken. De lente en de zomer komen eraan, dit zal waarschijnlijk veranderen. Voordat u de airconditioner opnieuw gebruikt, kunt u deze het beste in de garage controleren. In de winter kan het filter van de airconditioner vuil worden. In dit geval blaast de airconditioner voornamelijk stof in de auto, wat erg ongezond is en een onaangename geur veroorzaakt. Met deze tips ben je straks helemaal klaar voor de lente. Niet alleen kan het schoonmaken van een auto je plezier brengen, maar als je van plan bent een auto te verkopen, kunnen de bovenstaande tips je ook helpen de auto te promoten en een hogere prijs te krijgen.

Wij kunnen alle vragen voor u regelen en een redelijke prijs voor uw auto voorstellen!https://auto-verkopen-belgie.com/