De vlaamse fuchsia vrienden
Image default
Verbouwen

Hier moet jij aan denken als je een kot gaat verbouwen

Wanneer je van plan bent om te gaan verbouwen zijn er een aantal dingen die je moet weten. Het is verstandig om voordat je begint met de verbouwing een plan te maken over wat er allemaal moet gebeuren. Je zult namelijk meerdere dingen moeten regelen en de tijdlijn hiervan moet kloppen. Om ervoor te zorgen dat alles zo soepel mogelijk verloopt, helpt het als je precies weet wat je wanneer zult moeten gaan doen. In dit artikel kun jij wat meer vinden over waar je aan moet denken als je een kot gaat verbouwen.

De vergunningen die je aan moet vragen

Bij een hoop woning is het niet het geval dat jij een vergunning moet aanvragen voor de verbouwing. Wel zijn er huizen waarbij het wel nodig is om een vergunning aan te vragen. Om ervoor te zorgen dat jij niet in de problemen komt is het verstandig hiernaar te kijken voordat je aan de verbouwing begint. Ook kan het zo zijn dat je voor het omzetten van een normale woning naar een studentenwoning een omzet vergunning nodig hebt. De gemeente wil er namelijk voor zorgen dat er voor elke groep binnen de samenleving voldoende woonruimte is. Vandaar dat het niet zomaar altijd mogelijk is om van een koopwoning een studentenwoning te maken.

De verbouwing zelf

Als jij ervoor kiest om zelf te gaan verbouwen is het belangrijk dat je op een aantal dingen let. Een van deze dingen is de veiligheid die er komt kijken bij het verbouwen van je huis. Gedurende de verbouwing zul je een hoop spullen en dure apparaten in huis hebben. Wanneer jij er niet voor zorgt dat dit veilig ligt opgeborgen, kan het zomaar zo zijn dat er een dief mee vandoor gaat. Dit is erg vervelend en voor dit soort diefstal ben je vaak niet verzekerd. Ook is het van belang om ervoor te zorgen dat je studentenwoning aan een paar eisen voldoet. Zorg ervoor dat de geluidsisolatie voldoende is tussen zowel de slaapkamers als de gemeenschappelijke ruimtes. Zorg ook dat je een rolcontainer huren bij Renewi overweegt. Op deze manier kun jij eenvoudig van het afval af dat je aan de verbouwing overhoudt.

 

https://www.renewi.com/nl-be/zakelijk/diensten/afvalinzameling/rolcontainers