De vlaamse fuchsia vrienden
Image default
Dienstverlening

Valkuilen voor ondernemers voorkomen middels software voor schoonmaakbedrijven

De schoonmaakbranche telt heel wat ondernemingen. Het zijn vooral kleine bedrijven die de sector vormen: maar liefst negentig procent van de bedrijven heeft nog geen twintig werknemers in dienst. Aan het roer staan van een kleine onderneming heeft zo zijn voordelen. Zo zijn de lijnen kort, waardoor communicatie doorgaans soepeler verloopt. Toch liggen er voor u als ondernemer ook wat valkuilen op de loer. Welke zijn dat en op welke manier kan software voor schoonmaakbedrijven u helpen?

Een gebrekkige administratie

Een van de vaakst gehoorde problemen van ondernemers is een gebrekkige administratie. Deze krijgt niet de prioriteit, of men weet niet goed hoe deze aan te pakken. Bovendien is het een klus waarvan we denken dat we deze het best even voor ons uit kunnen schuiven. Echter is een correcte administratie een belangrijk kenmerk van een gezond schoonmaakbedrijf. M.I.D. Software Engineering uit Deerlijk stelt voor uw administratie en boekhouding het cloud-based programma Wings beschikbaar. Zo behoudt u het overzicht over uw financiën.

Een onvolledige urenregistratie

Het bijhouden van de uren is nog een probleem dat vaak om de hoek komt kijken. Toch kunt u ook dit beter niet uitstellen. Ook hiervoor heeft de hierboven genoemde specialist speciale software voor schoonmaakbedrijven ter beschikking: CleanJack. Dit is een interactief systeem voor tijds- en aanwezigheidsregistratie. Het is gebruiksvriendelijk en helpt u bovendien de loonkosten onder controle te houden. Zo levert CleanJack u dus dubbele winst op.

Nooit meer met uw neus achter de feiten aan lopen dankzij de juiste software

Behalve de twee genoemde programma’s bent u ook voor andere software voor schoonmaakbedrijven bij distributeur M.I.D. Software Engineering (www.mid-se.be/) aan het juiste adres. De firma werd in 1992 opgericht en focuste in eerste instantie op research en ontwikkeling van onderhouds- en ruitenpakketten voor schoonmaakbedrijven. Twee jaar na de oprichting werden deze gecommercialiseerd. Inmiddels maakt een alsmaar toenemend aantal ondernemers gebruik van CleanJack en andere software voor schoonmaakbedrijven.