De vlaamse fuchsia vrienden
Image default
Aanbiedingen

Hoe kies je een hond fietskar?

Hoe kies je een hond fietskar?

Ga zitten en bedenk wat voor soort rit je gaat maken. Denk aan het terrein en het klimaat. Denk aan het comfortniveau van je hond. In dit artikel beschrijven we de belangrijkste kenmerken van een hond fietskar. Bovenal wil je een duurzaam artikel van hoge kwaliteit dat het soort avonturen aankan dat je in gedachten hebt.

Omgaan met een hond fietskar

Fietsen met een hond fietskar verandert de manier waarop je fietst aanzienlijk. Het duurt een paar rondjes om aan het gevoel te wennen.

Een paar dingen om in gedachten te houden:

  • Je moet ruime bochten nemen
  • Accelereren kost wat moeite.
  • Bergaf cruisen is als het slepen van een parachute.
  • Bergop trappen voelt als, nou ja, alsof je een aanhanger sleept.

Het gewicht van uw hond, fiets en aanhanger heeft allemaal invloed op het rijgedrag, dus afhankelijk van hoe u de aanhanger wilt gebruiken, moet u de juiste keuze maken.

Materialen

Sommige hondenfietskarren zijn gemaakt van gaaspanelen voor ademend vermogen, terwijl andere gemaakt zijn van een meer stevige stof. Gaas kan eerder scheuren als uw hond de neiging heeft om te krabben, maar laat frisse lucht door de hondenbuggy stromen.

Let ook op het materiaal van het frame. Aluminium frames zijn lichter, maar minder duurzaam dan stalen frames. Staal weegt meer dan aluminium, maar kan gemakkelijk weer aan elkaar worden gelast als het breekt. Bovendien kan staal meer gewicht aan, wat belangrijk is als u een grote hond heeft. Wij adviseren plastic frames te vermijden, omdat ze goedkoop zijn en gemakkelijk breken.

Duurzaamheid

Zoals met de meeste uitrusting, krijg je waar je voor betaalt. Een hond fietskar van hoge kwaliteit kan duizenden kilometers meegaan, terwijl een minder dure het gemakkelijk begeeft.

Dingen waar je op moet letten zijn:

  • Materialen – aluminium en staal vs plastic
  • Wielen – zijn de spaken van plastic of aluminium? Plastic wielen zijn gaar als ze breken, maar spaken kunnen worden vervangen.
  • Spiezen – zijn ze gemakkelijk te verwijderen?
  • Banden – Hoe groot is de kans op een lekke band op de fabrieksbanden?

Vering

Sommige hondenfietskarren zijn voorzien van vering, wat wij oneindig handig vonden bij het fietsen over grindwegen in Zuid-Amerika.Blijf je bij wegen en verharde fietspaden, dan kun je de vering achterwege laten. Veel fietskarren kunnen ook zonder vering over hobbelig terrein.Vering verzacht de impact van rijden op ruw of hobbelig terrein. Het nadeel is een zwaardere hondenbuggy, maar uw pup zal zich aanzienlijk comfortabeler voelen op rotsachtige wegen.

Garantie

Wij raden u ten zeerste aan een aanhangwagen met garantie te kopen. Als u niet zeker weet hoe uw hond met de hondenbuggy zal omgaan, of als hij uiteindelijk stof gaat verzamelen in de garage, is het geen slecht idee om wat extra bescherming te hebben.

Grootte / gewicht

De grootte van de trailer die u nodig hebt, hangt natuurlijk af van de grootte van uw hond. Als je een grote hond hebt, wil je een grote hond fietskar. Meet hun lengte, breedte en hoogte en vergelijk de binnenafmetingen om er zeker van te zijn dat ze comfortabel in hun kar zullen zitten. Voor een kleine hond wilt u de binnenruimte voor uw pup maximaliseren en het gewicht tot een minimum beperken.

Veelzijdigheid

Sommige fietskarren voor huisdieren worden geleverd met afzonderlijk verkochte hulpstukken die het gebruik voor andere sporten mogelijk maken. Velen bevatten een wiel en handvat om te gebruiken als hondenbuggy of jogger, wat erg handig is als uw hond geopereerd is of een blessure heeft, of als u gewoon door wilt gaan met uw senior hond. Andere worden geleverd met ski-aanhangsels, dus als u uw hond een keer wilt trekken, dan kan dat!