De vlaamse fuchsia vrienden
Image default
Zakelijke dienstverlening

Een epoxyvloer voor je bedrijf

Het is geen slecht idee om een epoxyvloer te plaatsen in je bedrijf. Er zijn namelijk heel wat voordelen. Er is het onderhoudsgemak en de hoge mate van krasbestendigheid. Daarnaast is er ook het duurzame aspect: de vloeren gaan lang mee, want ze hebben een hoge mechanische en chemische weerstand. In vergelijking met andere meer traditionele gietvloeren geniet epoxy dus van meer voordelen. Ook een PU gietvloer (polyurethaan) is een topoptie. Het is namelijk 100% waterdicht. Daarnaast is een PU gietvloer ook erg hard, maar toch flexibel genoeg om scheuren te vermijden. De mechanische en chemische weerstand van een PU gietvloer is nog hoger dan die van een gewone epoxyvloer.

Profiteer van de voordelen van een epoxyvloer of PU gietvloer

Er zijn nog veel meer voordelen verbonden aan een epoxyvloer en PU gietvloer. Die laatste kan bijvoorbeeld op elke soort ondergrond geplaatst worden, zelfs op een bestaande hout- of tegelvloer. Epoxy giethars wordt dan weer vaak gebruikt als afwerklaag. Hierdoor wordt de ondergrond volledig zuurvrij en waterdicht. Epoxy wordt voornamelijk gebruikt in de auto- en voedselindustrie, maar even goed in de chemische en textielindustrie. Ook brouwerijen en keukens hebben baat bij een epoxyvloer. Een PU gietvloer is dan weer meer geschikt voor grotere industriële ruimten, maar ook voor kleine werkplaatsen, garages, magazijnen en labo’s. PU gietvloeren zijn zelfs een populaire optie voor gewone huizen, aangezien ze zo gemakkelijk te onderhouden zijn.

Kies een ervaren expert

Om je vloeren te leggen, schakel je het best een topspecialist als ABBI Industrie uit Niel vlakbij Antwerpen. Je weet dat je met ervaren vakmensen werkt. ABBI Industrie heeft al meer dan 30 jaar ervaring met het leggen van PU gietvloeren. Daarenboven ben je ook zeker dat je een goede prijskwaliteitsverhouding krijgt. Vraag eenvoudig en snel een offerte en krijg een prijs op maat van jouw bouwproject. Je kan uiteraard ook bij hen terecht voor meer vragen over een epoxyvloer of PU gietvloer.