Een spa maakt uw tuin of binnenzwembad helemaal af. Vooral wanneer u er een kiest die goed bij de rest van uw huis past zorgt het voor een luxe uitstraling. Toch hebben veel mensen vragen bij het kiezen van een zwemspa. Gelukkig kunt u bij een van de specialisten terecht voor het aanvragen van professioneel advies voor uw woonsituatie.

Er wordt dan gekeken naar uw wensen, de technische mogelijkheden en het budget voor het laten plaatsen of inbouwen van een spa.

Het type spa

Als eerste moet er een type gekozen worden. Gaat u voor een rondvormige met instapje of liever voor een halfronde opbouw variant? Het is afhankelijk van uw interieur alsook de ruimte van uw tuin wanneer u het buiten wilt plaatsen.

De verschillende functionaliteiten maken de spa helemaal af. De hoeveelheid bubbels, de mogelijkheden van de instellingskast, de warmteregeling en bijvoorbeeld ingebouwde verlichting zorgen voor een ruime keuze in zwemspa’s.

Formaat en materiaal

Ten tweede worden we voor de keuze gesteld voor het formaat en het materiaal. De materialen zijn bij zo goed als iedere spa van hoogwaardige kwaliteit. Ook wordt er veel gewerkt met composities. Het formaat ligt er natuurlijk maar net aan wat u wilt. Als u de ruimte hebt dan kunt u het zo gek maken als u wilt. Maar vaak wordt toch een standaard formaat gehanteerd.

Inbouwen of niet?

Het inbouwen van een spa ziet er mooi uit. Het past volledig in de omgeving zonder dat het te veel in het oog springt. Dit geeft de mogelijkheid om de uitstraling van het bubbelbad te verweven met de rest van de omgeving. Toch komt hier enig voorbereidend werk bij kijken.

Er moet een minimale ruimte overgelaten worden langs de sparand zodat een monteur makkelijk bij het binnenwerk kan komen. Hiernaast moet u rekening houden met de hoogte van het grondwater, maar ook neerslag. Want als uw jacuzzi constant wordt blootgesteld aan weer en wind zonder dat er onderhoud gepleegd wordt kan het uitlopen op een dure reparatie.

 

https://www.aquavivenda.nl/